Son dönemde Trabzonlu bayanların en çok tercih ettiği ModAVM Alışveriş Sitesini detaylı olarak inceleme fırsatını yakaladık. Yapılan incelemeye göre, Trabzon’da yaşayan ve internetten alışveriş yapan her 10 kadından 6’sı bu siteyi tercih ediyor. Hal böyle olunca biz de bu başarının perde arkasını aralamaya ve bu alışveriş sitesinin başarısını irdelemeye karar verdik.

“Alışveriş sitesini bu denli başarıya ulaştıran özellikleri nelerdir?”, “Bu başarıyı koruyabilmek için neler yapıyorlar?”, “Daha yüksek başarıları hedefliyorlar mı?”, “Bu hedeflere ulaşmak için ne gibi yollar izleyecekler?” gibi sorular akla geliyor. Bu soruların cevabını hepsini bu yazımızda irdeleyeceğiz.

Giyinme insanlar için zorunlu bir ihtiyaç olduğu için giyim sektöründe binlerce üretici hizmet vermektedir. Yani milyonlarca insana hizmet verecek olan binlerce firma yer alıyor. Bu binlerce firmanın arasından sıyrılıp da öne çıkabilmek pek de kolay olmayan bir şeydir. Bunun için çok güçlü bir altyapıya sahip olmak gerekiyor.

Teknolojinin gelişmesiyle artık hepimizin elinde bir akıllı telefon var. Binlerce seçenek içinden tercih edilmek ve kalıcı olmak çok büyük bir başarıdır. ModAVM bu başarısını koruma ve yükseltme yönünde hızla ilerliyor. Sektörde büyük bir paya sahip olma adına altyapısını daha da güçlendiriyorlar.

Siteye girip incelemeye başladığımızda, son derece basit ve şık bir arayüz karşılıyor bizi. Kullanıcıyı yormadan, istediği kategori ve ürüne ulaşma imkanı bu başarının sadece başlangıç unsuru. Sitede ağırlıklı olarak bayan giyim ürünlerinin yer aldığını görüyoruz. Bu da sitenin ziyaretçi kitlesinin neden büyük oranda bayan olduğuna cevap veriyor. Bayan giyimin yanında, erkek giyim ve çocuk giyim ürünleri de mevcuttur.

Ürünleri incelediğimizde %70’e varan indirim yapıldığını görüyoruz. Her üründe mutlaka indirimin olduğunu görünce, ucuz giyim sloganını fazlasıyla hakettiğini düşünüyoruz.

Türkiye’deki alışveriş alışkanlığını incelediğimizde, internetten alışveriş sitelerinden alışveriş yapanların %80’ine yakını kargoya ücret ödemek istemiyor ve kargo ücretsiz ürünleri tercih ediyor. Modavm’de bu konuda müşterilerine çok iyi cevap veriyor. 100 TL alışveriş yapanlara kargoyu ücretsiz gönderiyor. Alışverişi 100 TL’nin altında olanlardan ise sadece 1TL alıyor. Üstelik sipariş verildiği gün yani aynı gün kargoya teslim ediyor.

Diğer bir önemli özellik ise kapıda ödemeli alışveriş yapılabilmesi. Müşteriler neye para verdiğini görmeden rahat edemezler. Satın almış oldukları ürünler kapılarına gelir ürünü beğenirlerse ücretini hemen ödeyip satın alabiliyorlar. Böylece bir site ile müşteri arasında güven zinciri oluşuyor.

Ürünü satın aldınız diyelim. Kapınıza geldi, beğendiniz ve ödemesini yaparak aldınız. Daha sonra değişim yapmak istediniz veya iade etmek istiyorsunuz. Ne yapmanız gerekiyor, biliyor musunuz? Firmaya haber veriyorsunuz, firma isterseniz ürünü değiştiriyor, isterseniz de iade alıyor. Tüm bunlar için de ücret almıyor. Ücretsiz iade ve değişim hakkı tanıyor müşterilerine.

Orijinal ürünleri fabrika satış fiyatına çok ucuz fiyatlara müşterilerine sunuyor. Ucuz giyim ürünlerinin vazgeçilmez adresi olmaya uzun yıllar devam edecekler gibi görünüyor. Başarılarının devamını diliyoruz.

Site adresi : https://www.modavm.com/