Arap Birliği Eski Genel Sekreteri Amr Musa, Arap ve Müslüman halkların büyük bir kısmının Barack Obama'yı desteklediğini belirterek, seçimlerdeki başarısını kutladı. Musa, Obama'dan önceki görev süresinde kendi halkına ve Arap halklarına verdiği sözleri yerine getirmesini talep etti.

Tunus

Barack Obama'nın ABD seçimlerini kazanmasından memnun olduklarını ifade eden Tunus Hükümeti resmi sözcüsü Samir Deylu, ''Beyaz Saray'ı kim yönetirse yönetsin iki ülke arasındaki ilişkilerin devam ettiğini'' kaydetti.

Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali da Obama'nın yeniden başkanlık görevine gelmesini tebrik etti.

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, Obama'ya zaferini kutlayan tebrik mektubu gönderdiği bildirildi. Talabani tebrik mektubunda, Obama'nın dört yıllık görev süresince iki ülke arasında imzalanan stratejik anlaşmaya ve güvene dayalı ilişkilerinin gelişmesini temenni etti.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Obama'nın seçimleri kazanmasının ardından gönderdiği tebrik mektubunda, seçim sonuçlarının, Irak ve tüm dünyada güven ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmasını temenni ettiğini bildirdi.

Lübnan

Lübnan parlamentosundaki El-Cemaa el-İslamiyye Partisi milletvekili ve Suriye rejimine muhalif tutumuyla bilinen İmad el-Hut, ''Barack Obama'nın dış siyasetini, rakibi Mitt Romney'in uygulayacağı politikanın aksine, Lübnan ve Arap halkları için olumlu olacağı'' yönünde değerlendirmede bulundu.

Sudan

Sudan Ulusal Muhalefet Partisi Başkanı Es-sadık el-Mehdi de Obama'nın seçimlerdeki başarısını tebrik ederken ikinci kez ABD Başkanı olan Barack Obama'yı dış politikasında kendisinden beklenen adil bir rolü üstlenmesi için eski tutumlarından vazgeçmeye çağırdı.

-Haliç ülkelerinin tebrikleri-

Suudi Arabistan Kralı Kral Abdülmelik bin Abdulaziz, ABD ve Suudi Arabistan arasındaki tarihi ve güçlü ilişkilerinin gelişmesini temenni ettiğini ifade ederek, Obama'yı ikinci kez başkanlık görevine gelmesi sebebiyle kutladı.

Umman Sultanı Kabus bin Said, iki ülke arasındaki dostluk ve yardımlaşmaya dayalı ilişkilerinin gelişmesini temenni ettiğini kaydederek, Obama'ya ABD yönetiminde başarılılar dilediğini belirtti.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cebbar es-Sabah ise Amerikan halkının ona olan güveni ve seçimlerdeki başarını tebrik eden bir tebrik mesajı gönderdiği bildirildi.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Ali Halife'nin de Barack Obama'yı ikinci kez ABD Başkanı seçilmesini en içten şekilde kutladığını belirten tebrik mesajı gönderdiği açıklandı. Hamad bin İsa, mektubunda iki dost ülke arasındaki ortak menfaatleri gözeten ilişkilerin geliştirilmesi ve tarihi bağın sağlamlaştırılmasını temenni ettiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kralı Şeyh Halife bin Zayid Ali Nihyen ve Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Ali Sani'nin de Obama'nın seçimlerdeki başarısını kutlayan tebrik mesajı gönderdiği kaydedildi.