Ehliyet sınavı sonrasında elde edilen başarı ile birlikte ehliyet belgesi alınır. Fakat ehliyet alınmadan önce kişiler belli başlı konu başlıkları ve sorular ile birlikte sınava tabi tutulur. Sorular elektronik ortamda ya da yüz yüze olarak yapılan sınavlardır.

Kişilere 50 soru sorularak, belirli bir başarı elde edilmesi beklenir. Soruların konu başlıkları ise ilk yardım, trafik adabı, motor ve araç tekniği, trafik ve çevre bilgisi olmak üzere farklı şekillerde yer alır. Bu sorulardan belli başlı şekilde doğru cevap sonrasında elde edilen bir puan ile sınav geçilir. Sınavda başarı elde edebilmek ve sınavı tek seferde geçebilmek için çıkmış sorular çözülebilir. Böylece sınav ile ilgide bir bilgi kazanılmış olur. Ehliyet ilk yardım soruları, genel olarak kişilerin kaza anında yapılması gerekenlere ve ilk yardım çantasında bulunması gerekenler gibi sorulardır. İlk yardım ile ilgili her türlü konunun, her türlü detayın bulunduğu sorula yer alır. İlk yardımda hamile bir kadına yapılması gereken ilk yardım, kaza sırasında hangi kazalara nasıl müdahale edilmesi ve neler yapılması gerektiği gibi birçok soru bulunabilir.

Genel olarak bir kaza anında ilk yardımda neler yapılması gerektiği ile ilgili olmaktadır. Bu konuda detaylı çalışmayı yaptıktan sonra önceden çıkmış ilk yardım soruları ile detaylı bakmak ve bu sorular hakkında deneyim kazanmak adına önemlidir. İlk kez ehliyet sınavına girecek bir kişi için önceden çıkmış sorulara bakmak, onun adına büyük bir kazanım olur. Çünkü çoğu zaman kişiler beklediği sorunlar ile karşılaşmaz. Böyle bir durumda da önceden çıkmış sorulara bakılıp, çözülür ve buna göre elde edilen dereceye göre bir kazanım sağlanabilir.

İlk yardım soruları da yine ehliyet sınavında bulunan bir konu başlığı olup, kişilerin derece elde etmeleri adına fazla sorunun bulunduğu bir konudur. Burada ders ortamında gerekli bilgi alındıktan sonra, sınav öncesinde https://www.ehliyetsorulari.com gibi önde gelen sitelerden çıkmış ehliyet ilk yardım sorularını çözülerek ilk yardım konusunda başarı düzeyiniz artırılabilir. Böylelikle sınavın geçilmesi adına önemli bir adım atılmış olur.