Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Avrupalıların Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimine tepki vermedeki başarısızlığını kabul etti.
Alman Die Welt gazetesine mülakat veren Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında itiraflarda bulundu. Avrupalıların darbe girişimine doğru şekilde tepki veremediğini söyleyen Asselborn, "Türk kamuoyunda darbe girişiminin açtığı yaranın derinliğini tam anlamıyla kavrayamadık. Darbeye karşı sokaklara çıkan insanlar aynı zamanda demokrasi için de oradaydı. Bunu biraz gözden kaçırdık" diye konuştu.
Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ayrıca Türk vatandaşlarının vizesiz Avrupa seyahatinin 2017 başında mümkün olabileceğini söyledi. Terörle mücadele kanununa Türkiye’nin bir çözüm bulabileceğini söyleyen Asselborn, "AB kriterleri yalnız Türkiye için değil tüm ülkeler için geçerlidir" dedi. Asselborn, Türkiye’nin terörle mücadele yasası dışında vize serbestisi için gerekli olan diğer tüm noktaları çözmüş olduğunu belirtti.
(İHA)