Polis yetkilileri saldırıyı gerçekleştirenin Ljubisa Bogdanovic isimli bir savaş gazisi olduğunu belirtti. Kurbanların çoğunun saldırganın annesi ve oğlu da dahil olmak üzere akrabaları ve komşuları olduğu belirtildi. Yerel halktan bazı kişiler saldırganın 9mm tabanca kullandığını ve evden çıkıp bazıları uyuyan komşularını öldürmeden önce oğlunu öldürdüğünü ifade ettiler.

Kasaba sakinlerinden Radovan Radosavljevic açıklamasında, “ Kapıyı çalmış ve komşuları kapıyı açarken o sadece tek el ateş etmiş” dedi. Polis yetkilileri tüm kurbanların olay yerinde hayatını kaybettiğini söylerken olay yerinde yaşayan Sırp polis şefi Milorad Veljovic açıklamasında ailenin barışçıl ve herhangi bir kayıt suçu olmayan bir aile olduğunu ifade etti. Veljovic ayrıca, “Hepimiz bu durumu hayretle karşıladık” dedi.

Yetkililer saldırganın 1991 yılında Hırvatistan’a karşı savaştığını söyledi. Olayın neden gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmazken aynı kasabada 2007 yılında da 39 yaşındaki bir adamın 9 kişiyi öldürdüğü ve 2 kişiyi de yaraladığı belirtildi.