Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAİŞ gibi terör örgütlerinin İslam’a zarar verdiğini ifade ederek, "Tabii batı dünyasının da aynı zamanda dinimize yine gölge düşürmeye yönelik kampanyaları vardır. ’İslami terör’ ama bir ’Hristiyani terör’ demiyorlar, bir ’Musevi terörü’ demiyorlar" ifadelerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Japonya’da bulunan Tokyo Camii’nde akşam namazını kıldı. Erdoğan, Cami çıkışı basın mensuplarına açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada İslamiyet’in çağrısının belli olduğunu kaydederek, “Malum bir barış dinidir. Barış dini olmanın ötesinde de tüm dünyaya verdiği mesajlarla hele hele insanlığın şu an içinde bulunduğu bu terörün egemen olduğu sıkıntılı dönemlerde İslam’ın bu barış çağrısı tamamıyla savaşlardan uzak olan bir dünyanın kurulmasına yönelik çağrısı inanıyorum ki her geçen artarak daha fazla kabul görecektir. Ama tabi dinimizin bu çağrısına gölge düşüren ve İslam adı altında ortada dolaşan malum terör örgütü veya örgütleri var. Bu terör örgütleri de ne yazık ki dinimize gölge düşürüyor. Başta DAİŞ gibi terör örgütleri, bunlar İslam’a gölge düşürmektedir. Yaptıkları uygulamaların bizim dinimizde zerre karar yeri yoktur. Tabii batı dünyasının da aynı zamanda dinimize yine gölge düşürmeye yönelik kampanyaları vardır. Örneğin işte sıfatlar getirerek. İslami terör ama bir Hristiyani terör demiyorlar, bir Musevi terörü demiyorlar. Onların içinde benzer şeyler tabii çok oluyor. Temenni ediyorum ki bunları aşarak özellikle dünyada insanların, insanları insan olduğu için sevdiği vicdani noktada her türlü olumlu yaklaşım gösterdiği bir dünyayı birlikte kurarız” dedi.

"HEM İSLAMİ, HEM İNSANİ HEM DE VİCDANİ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 milyon 200 bini Suriye, 300 bini Iraklı olmak üzere 2 buçuk milyon mültecinin Türkiye’de misafir edildiğini kaydederek, “Bu hem İslami hem insani hem vicdani görevimiz olarak yaptığımızdır. Peki dünyanın diğer yerlerinde bizim bu gösterdiğimiz hoşgörüyü, bizim bu kucaklayıcı misafirperverliği gösteren bir başka ülke var mı veya bir başka kıta var mı? Sadece bir ülke olarak bunu yapıyoruz. Ama şu anda Avrupa’nın tümüne baktığınız zaman, şu anda onlarda olanların sayısı 250 bini bile bulmuyor, onda bir. Şu ana kadar yaptığımız harcamaya baktığımız zaman da 7 milyar 800 milyon harcama yapmış vaziyetteyiz, dolar bazında. Bunu biz yine insani, vicdani, İslami değerlerimizden hareketle yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)