ABD’de Temmuz ayında bir sinemaya düzenlediği silahlı saldırıyla 12 kişinin ölümüne, 58 kişinin de yaralanmasına neden olan 'Batman canisi' James Holmes’un hayranları türedi.
KENDİLERİNE "HOLMIES" DİYORLAR
Kendilerini ‘Holmies’ olarak tanımlayan grup James Holmes’un gözaltına alındığı sırada giydiği ekose cekete benzeyen kıyafetler giyiyor, internetteki tartışma forumlarında Holmes’u öven yazılar yazıyor ve Holmes’la ilgili çizimler paylaşıyor.
TURUNCU SAÇLARI "ŞEYTANIN İŞARETİ"
‘Holmies’in bir özelliği de ‘slurpee’ adı verilen buzlu içecekler içerken çektirdikleri fotoğrafları internete yüklemeleri. Grubun bu içeceğe bu kadar hayran olmasının sebebi ise Holmes’un 18 yaşındayken çektiği bir videoda, “Hayattaki en büyük isteğim bir slurpee makinesine sahip olmak” demesi. Forumlarda bir hayran, “Holmes’a mektup yazacağım ama ne yazacağımı bilemiyorum” diye hayıflanırken bir başkası, “Mektubumu yazdım bitirdim. James’e ‘Dünyaya bir içecek olarak gelsen ne olmak isterdin’ diye sordum” gibi tuhaf yazılar yazıyor. Bir sohbet odasında ise Holmes’un Batman’in düşmanı Joker’e öykünerek turuncuya boyattığı saçları ve bunun “şeytanın işareti” olduğu konuşuluyor.
GRUP HIZLA BÜYÜYOR
‘Holmies’ hızla genişleyen bir grup. Böyle bir çılgınlığın ortaya çıkacağına dair işaretler ilk olarak saldırının ardından Twitter’da Holmes’u yakışıklı ve seksi bulduğunu söyleyen insanların tweet’leriyle ortaya çıkmıştı. Psikologlar böyle bir katile duyulan hayranlığı ‘hibristofili’ ya da ‘Bonnie ve Clyde sendromu’ olarak adlandırıyor. Bu sendromdan bahsedince akıllara Papa İkinci Jean Paul'e bir suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca'ya hayran olan ve kendisine hapisteyken evlenme teklif eden kadınlar geliyor.