Almanya’nın başkenti Berlin’de, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
Soma’daki maden faciası Berlin’de de unutulmadı. Başkentte bulunan Berlin Türk Şehitlik Camii’nde kılınan cuma namazı öncesi okunan hutbede Soma faciasından bahsedildi. Hutbede, ölenlere Allah’tan rahmet, ölenlerin yakınlarına da sabır dilendi. Cuma namazının ardından faciada hayatını kaybedenlerin gıyabında cenaze namazı kılındı. Bunun sonrasında ise camideki Türk vatandaşları, Berlin’de vefat eden bir kadın için cenaze namazı kıldı.
Soma faciasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini İHA’ya anlatan Nihat Sorgeç, “Geçtiğimiz Salı Soma’da meydana gelen bu maden faciası bizleri derinden üzdü. Gerek Türk, gerek Alman medyasından takip ediyoruz. Hepimiz işçi sınıfından gelen aileler olduğumuzdan dolayı onlara daha yakın hissediyoruz kendimizi. Hepimizin babaları işçi olarak 60’lı, 70’li yıllarda Almanya’ya geldi. Umarım bu gibi kazalar bir daha ve bundan sonra daha ciddi önlemler alınır. Orada bu kazada rahmetli olan tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Akrabalarına da Allah’tan sabır diliyorum. Hepimize geçmiş olsun” dedi.
33 senedir Berlin’de yaşayan Enver Canoğlu isimli vatandaş da, “Soma’da hayatını kaybeden ağabeylerimize, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Çok üzüldük. Bu kadar uzakta olmamıza rağmen yüreğimiz yanıyor. Kalbimiz orada atıyor. Oradan haberleri dakika dakika takip ediyoruz bir kişi daha kurtarıldı mı diye. Onların aileleri perişan. Onlara Allah’tan sabır diliyoruz” diye konuştu.
(İHA)