Milano Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen duruşmada, genç kızlara neden maaş bağladığına yönelik soruyu, "Onların bakımını sağlıyorum, çünkü bu soruşturma nedeniyle hayatları mahvoldu" derken, villasında yapıldığı iddia edilleni kostümlü erotik şovları ise, "erotik şov değil hiciv" diye tanımladı.
FAHİŞELİK YAPMASIN DİYE YARDIM ETMİŞ
Soruşturmaya adı karışanların çoğunun işlerini kaybettiğini dile getiren Berlusconi, ailelerin desteklerini kestiğini dile getirerek, "Belki bir daha erkek arkadaş da bulamayacaklar" diye konuştu.
Henüz 17 yaşındayken cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen Faslı eskort Ruby ile ilgili de "Beni çok üzdü. Dramatik bir yaşam öyküsü anlattı. Katolik inancını seçtiği için ailesi tarafından dışarı atıldığını söyledi. Fahişelik yapmasın diye yardım ermeye karar verdim" ifadesini kullandı.
EROTİK GÖSTERİ DEĞİL HİCİV
Villasında sadece ’elit yemekler’ düzenlendiğini vurgulayan Berlusconi, partilerde kostümlerle çeşitli erotik şovlar yapıldığı iddiaları yönündeki soruyu da, "Yemekten sonra çocuklarımın eskiden disko olarak kullandığı bölüme alt kata iniliyordu. Burada hiciv icra ediyorlardı" diyerek atmosferi de ’eğlenceli, huzurlu ve sempatik’ olarak tanımladı.
POLİSLER DE DİNLENDİ
Mahkemede 27-28 Mayıs 2010 tarihinde Milano Emniyet Müdürlüğü’nde nöbetleşe çalışan polis memurları da tanık olarak dinlendi. Berlusconi’nin sık sık telefonla Emniyet Müdürlüğü’nü arayıp, ’hırsızlık’ şikayetiyle gözaltında bulunan Ruby’nin Mısır’ın Devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in yeğeni olduğunu ve Nicole Minetti’nin gelip teslim alacağını söylediğini belirten Pietro Ostuni, "Genç kızın Mübarek’in yeğeni olmadığı açıktı. Bu nedenle hiç bir bürokratik işlem yapma gereği duymadık" dedi.