New York’ta Türk toplumu temsilcilerine 15 Temmuz’u anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ lideri Gülen’in iade sürecine değinerek " "15 Temmuz’un arkasında FETÖ var ama biz bunu ABD’ye anlatamadık" dedi.
Newyork’ta Türk toplumu temsilcilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Darbe girişiminde bulunan teröristlerle mücadele ederken sizlerin kalben bizlerle birlikte olduğunuzdan şüphem yok. Milletimiz sokaklarda darbecileri kovalamış dünyayı onlara dar etmiştir. F-16 ’lardan bombalar yağdırılırken, tanklar yürürken gençlerimiz kendilerini paletlerin altına attı. Ele geçirdikleri, gasp ettikleri silahları görünce dağılıp gideceklerini sandıkları aziz milletimiz sokaklarda, caddelerde darbecileri kovalamış ve dünyayı onlara dar etmiştir. Dünyada bunun benzeri başka bir millet yok. Dolayısıyla milletimle iftihar ediyorum. Bu millet karakteriyle üstün millet, farklı millet. Benim milletim şehadete yürüdü. Benim milletim demokrasisini, iradesini kimseye teslim etmeyeceğini göstermek suretiyle yürüdü. Millet, silah ve şiddetle güç devşirmeye çalışanlara büyük bir ders verdi. 15 Temmuz’un arkasında FETÖ var ama biz bunu ABD’ye anlatamadık. ABD’deki FETÖ unsurları tarafından ülkemiz aleyhine yoğun bir karalamaya girileceği anlaşılıyor.Türkiye’de yaşanan hadisenin bir terör eylemi olduğu konusunda ABD kamuoyunu ikna etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

FIRAT KALKANI HAREKATI
Fırat Kalkanı Harekatı’na değinen Erdoğan, "Gaziantep’teki saldırının ardından ılımlı muhaliflerle Cerablus’a girdik. Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Koalisyon güçlerinin desteğini inkar edemem ama yeterli değil. BM yardım konvoyu Halep’e giderken rejim tarafından vuruldu. El ele verelim biz bu DEAŞ’ı bitiririz. Bir başka terör örgütüyle pazarlığa girerseniz PYD-YPG yle bu işi bitiremezsiniz. Çünkü onlar da terör örgütü. Teröristin iyisi kötüsü olmaz" diye konuştu.
(İHA)