Hollanda’nın Lahey kentinde Ratko Mladiç hakkındaki karar duruşmasını takip eden Avrasya Türk Kadınlar Birliği Başkanı Fatma Aktaş, BM ve NATO’nun da yargılanması gerektiğini söyledi.

Fatma Aktaş, Avrasya Türk Kadınlar Birliği olarak bütün davaları takip ettiklerini, Bosnalı annelere destek amaçlı olarak Lahey’e geldiklerini bildirdi. Aktaş, "Bosnalı annelerin kederi bizim kederimiz. Onlara acılarında ne kadar destek olursak o kadar mutluyuz" dedi. Lahey’in dünyanın adalet merkezi olduklarına inandıklarını belirterek, bugünkü davanın diğer davalar gibi çok önemli olduğunu vurgulayan Aktaş, “Bugünkü dava son dava olması nedeniyle çok daha önemli. Mladiç’in daha önce Türkleri bütün Balkan topraklarından sileceğine dair bir söylemi vardı. Bu vesileyle geçmişte yaşanan bu savaşın Bosnalılara yönelik soykırım amaçlı planlanmış bir savaş olduğuna inanıyoruz. Bugün burada adaletin yerini bulmasını bekliyoruz” dedi.

Lahey’de bugün alınacak sonucun negatif ya da pozitif olmasının önemli olmadığını ifade eden Aktaş, “Bizim çok derin bir nefesimiz var, sonuna kadar bekleriz. Savaş sırasında planlamayı sadece Mladiç yapmadı. Yapılanlara BM ve NATO da destek verdi. Bu davadan sonra BM ve NATO’nun da yargılanmasını istiyoruz, onların da bu soykırımda parmağı var” dedi.

(İHA)