Yüzbinlerce Müslümanın göçe zorlandığı ve katledildiği Myanmar'ın Arakan bölgesine yardım götüren aralarında gazetecilerin de bulunduğu İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi Türkiye'ye döndü. Müslümanların öldürüldüğü ve göçe zorlandığı Arakan'a girmeyi başaranlar yaşadıklarını anlattı.

"Durum Vahim Ama Dünya Sessiz"

Bölgeye giden ekipte bulunan Sait Demir, Arakan bölgesinde yaşanan şiddet olayları sonrası binlerce Müslümanın zor durumda olduğunu dile getirdi.

Demir, "Arakan'daki durumun vahametini kucağınızda küçük bir çocuk öldüğünde çok iyi anlıyorsunuz. Katliam uzun yılardır devam ediyor. Mülteci kamplarında insanlar açlıktan öluyorlar ama dünya hala sessiz" dedi.

"Duygusal Biri Değilim Ama Çekim Yaparken Ağladım"

Bölgeye giden gazetecilerden Fatih Er ise gördükleri karşısında şaşkın.

Fatih Er, "Biz sadece buz dağının görünen kısmını duyurduk. Öldürülen insanları değil ölümden kaçan insanları haberleştirdik. Duygusal birisi değilim ama o mültecilerle çekim yaparken de haberi yaparken de ağladım. İnanılır gibi değil. Bir çok sorunlu bölgede çalıştım mülteci ne demek iyi bilirim ama bu insanlar bizim bildiğimiz umuda kaçan mülteciler değil ölümden kaçan mülteciler" şeklinde konuştu.

"Böyle Bir Zulüm Görmedim"

Bir başka muhabir Osman Sağırlı ise böyle bir zulüm görmediğini söyledi.

Sağırlı, "Gördüğüm ölülerin sayısını toplasanız bir şehir mezarlığı dolar ama böyle zulüm görmedim. Yıllardır dünyada oynanan filmin başka bir ülkede tekrarı..." dedi.