Dünyanın en büyük beyaz et ihracatçısı Brezilyalı gıda şirketi BRF'nin Türkiye'nin en büyük beyaz et ve yem üreticilerinden Banvit'e teklif vermeyi değerlendirdiği belirtildi.

Bloomberg News'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, gelişen piyasalarda büyümek isteyen BRF, son günlerde borç sıkıntılarıyla gündeme gelen Banvit'i almayı düşünüyor.

Banvit'in potansiyel alıcı bulma sürecinde Yapı Kredi'yla çalıştığı belirtilen habere göre, satış konusunda BRF dışında başka şirketlerle de görüşmeler devam ediyor. Kaynaklar herhangi bir nihai anlaşmaya varılmadığının altını çizerek, iki şirketin aktif görüşme içerisinde olup olmadığına dair bilgileri olmadığını belirtti.

Haberin ardından Banvit hisseleri yüzde 3,3 yükselişle 6,58 lira seviyesinden işlem görüyor. Hisselerde üç günlük yükseliş yüzde 19'u aşmış durumda.

SÜREÇ MART'TA BAŞLAMIŞTI

Bu yıl hisseleri yüzde 148 yükselen Banvit dün yaptığı açıklamada Mart'ta açıkladığı gibi stratejik ortaklık görüşmelerine devam edildiğini ve yeni bir gelişme olmadığını söylemişti.

Dün KAP'a yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun "özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin tebliği" kapsamında, şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen fiyat/miktar hareketlerine ilişkin olarak açıklanmamış özel durum bildirimi bulunmamaktadır.

Daha önce de bildirdiğimiz gibi; tahsisli satış veya sair şekilde kurulabilecek bir ortaklık için, yatırım grupları ile görüşmeler halen devam etmektedir."

Margarinden lazanyaya pek çok alanda üretim yapan Brezilyalı BRF dünyanın en büyük beyaz et ihracatçısı.

İki şirket daha önce de beraber çalışmıştı. 2014 yılında Banvit, BRF için sosis üretmek üzere bir anlaşma yapmıştı.