AirAsia, Endonezya’dan Singapur’a giderken kaybolan ve bu sabah yapılan araştırmalar sonucu bulunan ölü bedenlerin yolculara ait olduğunu doğruladı. Yetkililer, Borneo açıklarındaki Karimata Boğazı’nda da uçağa ait enkaz bulunduğunu açıkladı.
Yetkililer, uçakla irtibatın koptuğu son noktadan 6 mil uzaklıkta bulunan bedenlerin yolculara ait olduğunu ifade etti. Endonezya Donanma Sözcüsü Manahan Simorangkir, savaş gemisi Bun Tomo’nun 40 ölü bedene ulaştığını ve ölü sayının arttığını açıkladı. Açıklamaların ardından havaalanında bekleyen yolcu yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Endonezya savaş uçakları günün erken saatlerinde de Pangkalan bölgesinin 105 mil güneyinde siyah ve kırmızı parçalar bulduklarını ifade etmişti.
Öte yandan AirAsia CEO’su Tony Fernandes ise kazanın ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kalbim QZ 8501’dekiler nedeniyle üzüntü dolu. AisAsia adına başsağlığı diliyorum. Kelimeler nasıl üzgün olduğumu ifade etmeye yetmez” dedi.
Geçtiğimiz günlerde AirAsia Havayollarına ait bir uçağın Endonezya’dan Singapur’a hareket ettikten bir süre sonra karayla irtibatı kesilmişti. Uçak son olarak kötü hava koşulları nedeniyle rota değiştirmek için karadan izin istemişti. Uçakta 162 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.
(İHA)