Galvaniz kaplama metal endüstrisinin vazgeçilmez yardımcı enstrümanlarından biri olmaya devam ediyor. Kullanmakta olduğumuz makine ve teçhizatlar ile kalitenin öncüsü olma yönünde emin adımlarla sektörde ilerliyoruz.

Neden Kaplama?

Sektörde kullanılan ST-37 karbon çelik tek başına kaba metal sınıfındadır. Kullanım yerine göre 4 mm, 5 mm veya 6 mm sac metalden üretilen ürünler doğal etkilere karşı dayanımları düşük kalmaktadır. Korozyona uğramaları nedeniyle ürünlerde hızlı bir şekilde paslanma, çürüme ve hatta kırılmalar yaşanabilmektedir. Bunun önüne geçmenin tek yolu ise galvaniz kaplama işlemidir. Galvaniz oluştuğu element yapısı gereği sıcak işlem ya da elektroliz işlemi ile ancak kaplama yapılmasına müsaade etmektedir. Yılların bilgi birikimi ve tecrübesi ile sıcak galvaniz daldırma işlemi ile dayanımı daha yüksek ve uzun ömürlü kaplama işlemi gerçekleştirdiğimizi gördük.

Sıcak Daldırma Galvaniz

Galvaniz, ısıl işlem görünce eriyik halini almaktadır. Metalden üretilen ürünleri ise eriyik halde bulunan galvaniz ile kaplayabilmek için daldırma işlemi uygulanır. Bu işlemlerin kusursuzluğu kullanılan ekipmanların kalitesinde yatar. Yanlış ısı ayarında eritilmiş bir galvaniz ile yapılan kaplamalar, ya da süre ayarı doğru ayarlanmamış daldırmalarda müşteri memnuniyetsizliği kaçınılmaz sonuçlar arasında yer alır.

Galvaniz Kaplamanın İncelikleri

Galvaniz kaplama işlemlerinde en sık yaşanan sıkıntılardan biri harelenme yani dalgalanma olmasıdır. Galvanizin doğru ısı derecesinde eritilmemesi, daldırma işleminin doğru yapılmaması bu sorunlara neden olur. Firmamız büyük bir titizlik ve özenle bu sorunların önüne geçerek kaplama esnasında her türlü önlemi alarak hizmet vermektedir.

Kaplanacak ürünün yüzeyinin temizliğinden kullanılan galvanizin kaplama stillerine kadar birçok noktada konusunda uzman teknik personellerle çalışarak hata payını sıfıra indirmeyi amaçlamaktadır.

Kaplama

Kaplama işlemi bir metal yüzeyin hava ile temasının komple ortadan kaldırılması işlemidir. Galvaniz kaplama işleminde galvanizin eriyik derecesi kadar kaplamanın yapılış tekniği de büyük önem taşır. Küçük hacimli ürünlerden büyük hacimli ürünlere kadar tüm kaplamalarda kaplamanın pürüzsüz olması ve tüm yüzeyi eşit kalınlıkta kaplaması önemlidir.

Kullanmış olduğumuz makineler sayesinde kaplamada yaşanabilecek kalınlık – incelik problemlerini, metalin pas kusma ve galvaniz tutmama özelliklerini tamamen ortadan kaldırıyoruz. Sıcak daldırma galvaniz kaplama işlemi ile kullanmaya başladığınız ürünleriniz uzun yıllar boyunca doğal etkenlerden, hava koşullarından etkilenmeden ilk günkü şekli ile kalmaya devam eder.

Galvaniz Bakımı

Galvaniz kaplama işlemi esnasında uygulanması gereken tekniklerden herhangi bir adımı atlanmış ise bir süre sonra kaplama yaptırdığınız ürünün kaplamalarında dökülmeler yaşanabilir ve o bölgeden korozyon tekrar başlayabilir. Böyle durumlarda firmamız ile irtibata geçerek ürününüzün galvaniz kaplama işlemini doğru tekniklerle içiniz rahat ederek yaptırabilirsiniz. Özellikle temizlenmemiş yüzeylere yapılan kaplamalarda sık sık yaşanan bu problemde kimi zaman ürünün korozyonu devam etmezken başka bir noktadan hava alıp zarar görmesine neden olabilir.