Çin itfayesi, iki ilginç kurtarma operasyonu düzenledi. İtfaye ekipleri ilk operayonda, boru içinde sıkışan çocuğu, ikincisinde ise 50 metrelik bir çukura düşen sarhoş adamı kurtardılar.

Spor Aletini Kayak Sanan Çocuk Borunun İçinde Sıkıştı

İlk olay Çin'in özerk Uygur bölgesinde meydana geldi. 7 yaşındaki çocuk, basketbol antrenmanlarında kullanılan bir spor aletiyle oynamaya başladı. Spor aletini kayak sanan çocuk, boruların içinden kaymaya çalışınca sıkışıp kaldı.

Etraftakiler çocuğu sıkıştığı yerden çıkaramayınca itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çocuğu çıkarmak için büyük çaba sarf etti.

Çocuğu bir türlü çıkaramayan görevliler, çareyi boruyu kesmekte buldular. 10 dakikalık bir operasyonla kurtulan çocuğun sağlık durumu iyi.

Karısına Kızan Adam 50 Metrelik Çukura Düştü!

Çin'de bir kurtarma operasyonu da ülkenin güneybatısındaki Guizhou eyaletindeki bir köyde yaşandı. Karısıyla tartışan bir köylü, akşam evden çıktı ve gece geç saatlere kadar alkol aldı.

Gece eve dönüşte aşırı alkolün etkisiyle evinin yolunu şaşıran talihsiz adam, ormanlık alanda 50 metre derinliğinde çukura düştü.

Gece eve gelmeyen adamın karısı endişelenerek diğer köylülere haber verdi. Köylüler bir gün süren aramanın sonunda adamı buldular ancak derin çukurdan çıkaramadılar.

2 gün boyunca kurtarılmayı bekleyen talihsiz adamı, itfaiyeciler güçlükle çıkardı. Çukurdaki oksijen eksikliği sebebiyle rahatsızlanan adam hastaneye kaldırıldı.