Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Liu Weimin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Çin’in Suriye konusundaki tavrı üzerine yaptığı eleştirileri cevapladı.Sözcü, Çin’in Suriye krizinin çözümünü engellemediğini ve Çin’in imajını zedeleme girişimlerinin sonuçsuz kalacağını vurguladı.Hillary Clinton, Paris’te düzenlenen Suriye’nin Dostları Konferansı’nda, Birleşmiş Milletler’in Suriye’ye yönelik karar almasını iki kez engelleyen Çin ve Rusya’yı sert bir dille eleştirmişti. Clinton, iki ülkenin Esad rejimine sağladıkları desteğin bedelini ödemeleri gerektiğini söylemişti.

Çin’den Clinton’a yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, iki ülkenin süreci geciktirdikleri yönündeki eleştirilere, “Çin, tam aksine, BM heyetinin çalışmalarının güvence altına alınması, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması ve Suriye halkının temel çıkarlarının korunması ve krize siyasi çözüm getirilmesi için büyük destek vermiştir” şeklinde cevapladı.

Cenovre'de düzenlenen zirvede de Çin’in yapıcı bir rol üstlendiğini belirten Sözcü Liu Weimin, Çin’in tarafsız duruşu ve diplomatik çabalarının uluslar arası toplumca da desteklendiğini belirtti.Sözcü, Çin’in imajını lekelemek veya diğer ülkelerle arasını bozmaya çalışmak için yapılacak tüm girişimlerin sonuçsuz kalacağını söyledi.