Hillary Clinton, cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın Rus lider Vladimir Putin’i öven sözlerine, "Bu son derece korkutucu. Çünkü bu iddialar, Putin’e istediği her şeyi yapmaya ve daha sonra da bahaneler üretmesine izin verir" dedi.
ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala önce demokratların başkan adayı Hillary Clinton, ardından cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump bir televizyon kanalında soruları cevapladı. Forum esnasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i öven Trump’ın "Putin, ABD Başkanı Barack Obama’dan daha iyi bir lider" ifadelerine Hillary Clinton’dan yanıt geldi.
Clinton "Trump, dün geceki sınavdan bir kez daha başarısız oldu. Trump’ın yaradılışı gereği başkomutan olmaya uygun olmadığına dair çok fazla kanıt gördük" dedi. Trump’ın Amerikan askerlerinin fedakarlıklarını küçük gören açıklamalarını eleştiren Clinton, Donald Trump’ın Putin’i öven ifadelerine değinerek, cumhuriyetçi eski başkanların Trump’ın ifadeleri karşısında hayretler içinde kalabileceğini dile getirdi.
"Bu sadece milliyetsiz ve başkomutanımızın yanı sıra vatandaşlarımızı aşağılayan ifadeler değil. Son derece korkutucu" diyen Hillary Clinton, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Çünkü bu iddialar, Putin’e istediği her şeyi yapmaya ve daha sonra da bahaneler üretmesine izin verir"
(İHA)