Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazar günü Ukrayna’da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine saygı duyduklarını söyledi.
Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın ekonomik durumu ve Ukrayna kriziyle ilgili açıklamalar yaptı. Putin, 25 Mayıs Pazar günü Ukrayna’da yapılacak genel seçimlerin sonuçlarına saygı duyacaklarını söyledi. Putin ayrıca, Ukrayna’nın doğusunda ayaklanan Rus yanlılarına karşı Kiev yönetiminin düzenlediği askeri operasyonu durdurulmasını umduğunu da belirtti. Putin, komşu ülkelerde barışın ve düzenin sağlanmasını istediğini de sözlerine ekledi.
Vladimir Putin, Kırım’ın ilhakı ve Ukrayna politikası nedeniyle Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların bumerang etkisi yaparak Batılı ülkelerin zararına olacağını ifade etti. Avrasya Birliği’nin öneminden de bahseden Putin, eski Sovyet bölgeleri olan Beyaz Rusya ve Kazakistan’ın da Avrasya Birliğinin kapsamında olduğunu ifade etti. Çin ile doğalgaz konusunda 30 yıllık anlaşma sağladıklarının altını çizen Vladimir Putin, anlaşmanın 400 milyar dolar değerinde olduğunu ifade etti.
(İHA)