Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC’de Meclis Başkanı Sibel Siber ile yaptığı görüşmede, “Kıbrıs’a yönelik ekonomik, sosyal tüm yardımlarımız, desteğimiz devam ediyor” dedi.
Temasları kapsamında Lefkoşa’da bulunan Bülent Arınç, Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Arınç, KKTC’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Değerli basın mensupları Kıbrıs ziyaretimin ilk günündeyim. KKTC Meclisimizi ziyaret etmekten gurur duyuyorum. Sayın başkanı saygıyla selamlıyorum. 15 Kasım’da da birlikte olmuştuk. Bugün iki günlük bir çalışmamız var. Sabah önemli bir yatırımın temel atma törenindeydik, biraz önce de sayın cumhurbaşkanımızı makamlarında ziyaret ettik. Şimdi meclisimizdeyiz. Geçmişte meclis başkanlığı yapmış bir kişi olarak meclisimizin ve başkanlığın ne kadar önemli, aynı zamanda sorumluluk isteyen bir iş olduğunu biliyorum. Meclis demokrasinin kalbidir. Kuzey Kıbrıs Türk halkının iradesinin yansıdığı en önemli makamdır. Bugünde bir çalışma olduğunu duydum sayın başkandan. Şüphesiz böyle bir zamanda meclisi meşgul etmek istemem. Ama ilk ziyaretimizin de sayın başkana olması gerekiyor. Bu da bizi çok mutlu etti. Meclislerimiz arasında çok önemli bir dayanışma var. Geçtiğimiz günlerde de sayın Başkan Sibel Siper hanımefendi, İstanbul’daki toplantıya katılmışlardı. 47 ülkeden gelen meclis başkanlarının katıldığı önemli bir toplantı yapıldı. Bir bildiri yayınlandı, görüşler ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da o toplantıya katılarak bir konuşma yapmıştı. Tabi demokrasi, halkın iradesinin parlamentoya yansıması, siyasi partilerin mevcudiyeti demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları. Biz İktidarda da bulunduk, muhalefette de bulunduk. Ben de parlamentoda hemen hemen bütün görevleri yaptım. 20 yıldan beri parlamentodayım. Milletvekilliğinin yanında komisyon üyelikleri yaptım, grup başkan vekillikleri yaptım, grup başkanlığı yaptım, meclis başkanlığı yaptım. Hamdolsun bu kademelerin her biri çok onurlu görevlerdir. Sayın başkanımız da görevini başarılı ile yürütüyor. Bu çalışmalar teknik heyetin bir gözden geçirme çalışmasıdır. Programla ilgili konular ne kadar yerine gelmiştir, ne kadar teşvik edilmesi gereken çalışmalar vardır” ifadelerini kullandı.
Arınç, Kıbrıs ile olan bağlılığın devam edeceğini kaydederek, “Kıbrıs’a yönelik ekonomik, sosyal tüm yardımlarımız, desteğimiz devam ediyor. Parlamentosuyla da hem dostluk grupları, hem komisyonlar hem de başkanlar düzeyinde iyi bir çalışmanın içerisindeyiz. Tabi Kıbrıs yakın zamanında cumhurbaşkanlığı seçimiyle önemli bir siyasi sınava girecek. Bu sınavda da Kıbrıs demokrasisine ben başarılar diliyorum. Şüphesiz sayın başkan da cumhurbaşkanları adaylarından birisidir, sayın cumhurbaşkanımız da adaylığını ilan etmiştir. Diğer adaylarımızla birlikte bence seviyeli bir yarışın olması ve Kıbrıs Türk halkının da bu seçimden başarıyla çıkması ve sonuçların hayırlı olması temennimizdir. Bu Kıbrıs’ın iç meselesidir. Bu iç meselede yetki sahibi olan da Kıbrıs Türk halkıdır. Onun siyasi iradesine saygı duymak bizim boynumuzun borcudur. Ben önemli bir sınavı başarı ile geçeceğine, Kıbrıs Türk halkının, inanıyorum. Sayın başkan size hem çalışmalarınızda hem de adaylığınızda başarılar diliyorum” dedi. KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ise, “Sizi burada ağırlamaktan mutluyuz. Bizim ülkemiz demokrasimizle övünüyoruz ve demokratik bir seçim geçireceğiz, seviyeli bir seçim geçireceğiz. Bu arada meclis çalışmalarımız da devam ediyor. Biz diyoruz ki meclisimizde de kurumsal yapımızı güçlendirmek, çağdaş yasaları geçirmek, kendi iç dinamizmimizi daha güçlü kılmak hem insanımızın yaşam kalitesini arttıracak hem de çözüm müzakerelerinde de güçlü bir yapıyla çözüme büyük bir motivasyon sağlayacağız” diye konuştu.
(İHA)