Dünya dışındaki gezegenlerde hayat var mı? İnsanoğlu, bir yandan evrende yalnız olup olmadığını merak ediyor, diğer yandan da kaynakları sınırsızmışcasına tükettiği dünyanın kumar siteleri yerine alternatifler arıyor. İşte bu arayış sonucunda, yaşam koşulları oluşabilecek Dünya benzeri bir gezegen daha keşfedildi.

Gezegen, Dünya’ya 12 ışık yılı uzaklıkta, Güneş benzeri bir yıldız olan Tau Ceti sisteminde...

Dünya’ya en yakın sistem olan, Tau Ceti yıldızı etrafında 5 gezegen bulunuyor. Gezegenler, yıldız çevresindeki turlarını, 14 ile 640 gün arasında sürelerde tamamlıyor.

İşte bu gezegenlerden, sistemin orta kesimlerinde yer alan birinin yaşam barındırabileceği belirtiliyor.

Bu gezegen ne çok sıcak, ne de çok soğuk... Dünyanın yaklaşık dört buçuk katı... Gezegende su da bulunabileceği tahmin ediliyor.

Bilinen yaşam koşullarının bulunup bulunmadığını araştırmak amacıyla yapılan çalışmalarda 200'ü Dünya ile aynı boyutlarda 2 binden fazla gezegen keşfedildi.

Dünyanın kaynaklarını tüketmede müsrif davranan insanoğlu, hem kendi için alternatif oluşturma çabasında, hem de evrende yalnız olup olmadığını anlama arzusunda. Ancak son keşfedilen gezegenin uzaklığını hatırlatmakta fayda var. Yaklaşık 12 ışık yılı, yani 120 trilyon kilometre. Kısacası insanoğlu öncelikle dünyaya sahip çıkmak zorunda...