Rusya'ya karşı flaş açıklamada bulunan Donald Trump Twitter adresinden yaptığı paylaşımda "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından dolarda yükselişe geçerek tarihi rekora imza attı. Öte yandan Rusya'dan da ABD'nin açıklamalarına jet bir cevap geldi. Moskova Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Füzeler teröristlere doğru uçuyor olmalı" denildi. Başkan Trump, ilk paylaşımından yaklaşık 40 dk sonra bir paylaşım daha yaptı. Daha ılımlı bir ifade kullanan Trump bu kez "usya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi'nin yaptığı 'Suriye'ye atılacak ABD füzelerini vururuz' açıklamasından sonra ABD Başkanı Donald Trump twitter'da yaptığı paylaşımda Suriye'de atılan tüm füzeleri düşüreceklerini söyledi ve "Hazır ol Rusya, çünkü füzelerimiz güzel ve yeni ve 'akıllı' bir şekilde gelecek. Kendi insanlarını öldüren ve bundan keyif alan hayvanla ortak olmamalısınız" dedi.

"TÜM MİLLETLER BİRLİKTE ÇALIŞMALI"

Trump Twitter'dan yaptığı diğer paylaşımda "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" ifadesini kullandı.

AÇIKLAMA SONRASI DOLARDA YÜKSELİŞ

Bu açıklamanın ardından döviz piyasası da olumsuz yönde etkilendi. Dolar 4.17 lirayı da aşarak 4.1723 liralık yeni tarihi rekor düzeye tırmandı.

RUSYA'DAN JET CEVAP!

Trump'ın bu açıklamalarının ardından Moskova'dan ABD'nin 'füze' açıklamasına yanıt olarak "Füzeler teröristlere doğru uçuyor olmalı" denildi.