Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseye yerel saatle 08:45'te eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılar sebebiyle 207 kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla kişi yaralandı. Toplamda gerçekleştirilen altı saldırının ardından Sri Lanka polisi ülkenin Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Yedinci patlamanın ardından başkent Colombo'nun Orugodawatta bölgesinde yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi. 

Öte yandan Sri Lanka Savunma Bakanı süresiz çıkma yasağı ilan etti. Sosyal medya ağlarına ve mesajlaşma hizmetlerine erişim kısıtlandı. Terör saldırılarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı.

2 TÜRK VATANDAŞININ KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka’daki saldırılarda 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sri Lanka’daki hain saldırılarda vatandaşlarımız Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş’u maalesef kaybettik. Merhum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Aileleriyle temas halindeyiz, cenazelerin ülkemize süratle getirilmesini sağlayacağız” dedi. 

SRİ LANKA'A 8. PATLAMA
Sri Lanka'da sabah saatlerinde eş zamanlı olarak üç kilise ve üç otelde yaşanan şiddetli patlamaların ardından 8. bir patlamanın meydana geldiği belirtildi. Ülkede meydana gelen patlamalarda ölü sayısının 185’e yükseldiği bildirildi. 
Sri Lanka’nın başkenti Colombo ile Batticaloa ve Negombo şehirlerinde otel ve kiliseleri hedef alan eş zamanlı 6 patlamanın ardından 7. ve 8. patlamaların da meydana geldiği belirtildi. Colombo’daki Dehiwala'da bir hayvanat bahçesi yakınındaki bir otelde patlama meydana geldiği 2 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. 8. patlamanın ise Dematagoda banliyösünde yaşandığı öğrenildi. 
Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklama meydana gelen patlamalarda ölü sayısının 185’e yükseldiği, 500 kişinin ise yaralandığı belirtildi. 
Öte yandan Sri Lanka hükümeti sokağa çıkma yasağı ilan etti. 

SRİ lanka'daSri Lanka’nın başkenti Colombo ile Batticaloa ve Negombo şehirlerinde 3 kilise ve 3 oteli hedef alan patlamaların ardından bir otelde 7. patlamanın meydana geldiği belirtildi. 
Polis tarafından yapılan açıklamada, Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da bir otelde 7. bir patlamanın daha meydana geldiği ve 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN SRİ LANKA TEPKİSİ
Sri Lanka'da meydana gelen terör saldırılarını kınayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, insanlığın geleceğini tehdit eden bu saldırılar karşısında ırk, inanç ve coğrafya farkı gözetmeksizin bütün dünyanın insanlığın huzuru ve geleceği için daha çok gayret göstermesi gerektiğini kaydetti. 
Sri Lanka’da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, “Savaşta bile mabetleri ve masumları dokunulmaz ilan eden bir dinin mensupları olarak menfur saldırıdan büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve uluslarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Nerede ve kim tarafından yapılıyor olursa olsun masum insanların hayatına kast eden her türlü saldırı; bütün dini, hukuki ilkelere aykırıdır ve insanlığın vicdanına karşı işlenmiş en büyük suçtur. Farklılıkları düşmanlığa dönüştürerek korku ve güvensizlik oluşturma amacına hizmet eden bu tür saldırılar, dünya barışını, insanlığın ortak huzurunu ve geleceğini tehdit etmektedir. Dolayısıyla tüm dünya ırk, inanç ve coğrafya ayrımı yapmaksızın terör faaliyetlerine ve saldırılarına karşı daha duyarlı ve hassas olmalı; bütün insanlığın huzuru ve yeryüzünün güvenliği için daha çok gayret göstermelidir” açıklamasında bulundu. 

SRİ LANKA'DA SOSYAL MEDYA ENGELLENDİ
Sri Lanka’da sabah saatlerinden bu yana meydana gelen 8 patlamanın ardından sosyal medyaya erişim engellendi. 
Güney Asya’daki ada ülkesi Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da sabah 3 otel ve bir kilise ile Batticaloa ve Negombo şehirlerinde 2 kilisede eş zamanlı patlamalar meydana geldi. İlk patlamanın Colombo’daki St Anthony's Shrine Kilisesi'nde, sonrasında ise Negombo’daki St Sebastian's Kilisesi ile Batticaloa’daki kilisede patlama meydana geldiği bildirildi. Kiliselerdeki patlamaların ardından Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde de peş peşe patlamalar meydana geldi. 
Sabah saatlerinde gerçekleşen patlamaların ardından Colombo’da farklı noktalarda iki patlama daha meydana geldiği bildirildi. Dehiwala'da bir hayvanat bahçesi yakınındaki otelde meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7. patlamanın ardından Dematagoda banliyösünde 8. bir patlamanın meydana geldiği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 


Saldırıların ardından hükümet tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, sosyal medyaya erişim engellendi. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, yaptığı açıklamada korkakça saldırıları kınadığını ifade ederek, "Tüm Sri Lankalılara bu trajik zamanda bir arada ve güçlü kalmaları çağrısında bulunuyorum" dedi. 
Yerel kaynaklar, meydana gelen patlamalarda ölü sayısının 185’e yükseldiğini, 500 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Saldırıların kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmezken, ülkedeki istihbarat birimine 10 gün önce bazı kiliselere yönelik intihar saldırıları olabileceği konusunda bilgi gönderildiği öne sürüldü.