Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine İstanbul'a gelen Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaula her seyahatinde olduğu gibi uçağını Atatürk Havalimanı'na kendisi indirdi.

Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye' ye geldi. İçi  kaplamalarla döşenmiş Boeing 747-400 tipi uçağıyla İstanbul'a gelen Bolkiah' in ziyaret ettiği ülkelerde uçağın iniş ve kalkışını kendisi yaptığı için Dışişleri Bakanlığı daha önceden Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesini nasıl hitap edileceği konusunda bilgilendi. Hava trafik kontrolörünün ' Majesteleri ülkemize hoş geldiniz ' sözlerine 'teşekkür ederek' yanıt veren Bolkiah' in kendi kullandığı uçağı ile Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak 3 günlük resmi temaslarda bulunmak üzere bu sabah saat 06.40'da İstanbul'a gelen Waddaulah'ı, Atatürk Havalimanı'nda Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Brunei Darüsselam'ın Amman Büyükelçisi Haji Abdül Mokti karşıladı. Bandar Seri Begawan imli kendi kullandığı özel uçakla İstanbul'a gelen Sultan Waddaulah, 22 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin isimleri arasında yer alıyor.

Waddaulah'ın Türkiye ziyareti, 1984 yılında bağımsızlığını ilan eden Brunei Darüssalam Sultanlığı'ndan Türkiye'ye Devlet Başkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyareti olma özelliği taşıyor.