ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, seçim kampanyası boyunca sıkça eleştirdiği Meksika’yı ziyaret ederek Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile görüşecek.
Trump, yasa dışı göçe karşı alınacak önlemleri açıklayacağı konuşmasından önce Meksika’yı ziyaret edecek. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
Cumhuriyetçilerin adayı Trump ile Demokratların adayı Hilary Clinton’u ülkesine davet eden Meksika Devlet Başkanı Nieto ise "Diyalog, nerede olurlarsa olsunlar Meksikalıları korumaya yardımcı olacak" ifadesini kullandı. Ziyaret, Trump’ın seçim kampanyası sırasında Meksika’yı eleştirmesi bakımından da önem taşıyor.
Nieto, ABD-Meksika ilişkilerine zarar vermekle suçladığı Trump’ın ifadelerini Adolf Hitler’e benzetmişti. Trump ise, seçim kampanyası boyunca Meksikalı göçmenlere karşı söylemlerde bulunmuş ve ABD-Meksika arasına ’gerçek bir duvar’ öreceklerini söylemişti. Duvarın maliyetini ise Meksika’nın ödememesi durumunda ABD’deki Meksikalıların ülkelerine para göndermelerini engelleyeceğini kaydetmişti.
(İHA)