Halk arasında egzama olarak bilinen Atopik Dermatit, kaşıntıya ve döküntüye sebep olan bir cilt hastalığıdır. Cilt kaşınır, deri kalınlaşır, kırmızı kabarcıklar oluşur ve yüzeyde kesiklere dönüşür. Çok rahatsız edici bir durumdur ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Kaşınma hissinin verdiği sıkıntıyla günlük hayat stresli geçmektedir. Egzama oluşumuna birden çok etken sebep olmaktadır.

Çevresel koşullar, yoğun stres faktörü, genetik faktörler oluşma nedenleri arasında sıralanabilir. Egzamanın her yaş ve cinsiyetten kişileri etkilediği görülmektedir. Dermatolog teşhisi ve tedavisiyle iyileşme mümkündür. Egzama problemi yaşayan kişiler, iyileşme sonrası normal kişilere göre daha çok dikkat etmek zorundadırlar. Bunun için gereken bakım ürünlerini kullanmalı, Atopik Dermatite neden olabilecek kimyasal temaslardan kaçınılmalıdır.

Atopik Dermatit Tedavisi

En fazla çocukluk çağında görülen Atopik Dermatit, öncelikle koruyucu tedbirlerle önlenebilmektedir. Çocukların hassas ciltleri için üretilmiş kremler, losyonlar, çeşitli bakım ürünleri hem alerjilerden hem de egzama gibi rahatsızlıklardan korumaktadır. Her yaş grubu için dermatoloğun önerdiği tedavi yöntemleri, kaşıntıyı giderici antihistaminikler faydalı olmaktadır. Egzamayı ve diğer cilt rahatsızlıklarını önlemek için faydalı olabilecek ürünleri, https://www.recete.com/bebek-nemlendiriciler/ sayfasından inceleyebilirsiniz.