Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk vatandaşlarına hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm dünyanın üç maymunu oynadığı bir dönemde biz çıktık darbeye darbe, katliama katliam, zalime de zalim dedik” dedi.
Başbakan Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Albert-Schulz Salonu’nda binlerce Türk vatandaşına seslendi. Türkiye’nin ulaşım konusunda yaşadığı gelişmelere değinen Başbakan Erdoğan, “İşte geçenlerde daha şurada 2-3 hafta önce İstanbul 3. büyük havalimanının, dünyanın bir numaralı havalimanının temelini attık. Bu Pensilvanya bu havalimanını yapacak müteahhitleri bile dinlemiş. Onlara da şantaj, montaj kasetleri hazırlamış. Ve tabi orada da bir erteleme oldu. Buna rağmen temeli attık. Şimdi yıllık yolcu kapasitesi 150 milyon olan havalimanımızın inşaatı başladı. İnşallah 6 tane pisti olacak. Böyle bir havalimanı. Şu anda havalimanı inşaatımız devam ediyor. İlk etabını inşallah 29 Ekim 2017’de bitiriyoruz. Ve buna yakın bir bölgeden de Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiyor. 3. köprü. Orada artık kuleler hamdolsun bitti. Bu noktaya geldi. Şimdi artık takviyeler dizilmeye başlanıyor. Bize yakışan ne? Biz laf üretmeyiz, iş üretiriz iş. Derdimiz bu. Boğaz’ın altından Marmaray’ı yaptık biliyorsunuz. Şimdi yine Boğaz’ın altından bir de otomobillerin geçeceği iki katlı tüp geçidi yapıyoruz. Peki, ne zaman bitiyor? O da 2015’in sonunda bitiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2015’in sonunda bitiyor, tüp geçit de 2015’in sonunda bitiyor. Arka arkaya hep bu dev açılışlar gelecek. Yüksek hızlı tren; Ankara-Sivas. O da devam ediyor. İnşallah o da bitecek. Durmuyoruz ya. Biz dertliyiz dertli. Bizim bu millete aşkımız var, sevdamız var. Yürüyoruz. Şair ne diyor; ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan.’ Biz böyleyiz. Hiç kimse Türkiye’nin büyümesinden korkmasın. Hiç kimse yeni Türkiye’den ürkmesin. Yeni Türkiye Avrupa için büyük bir imkandır. Yeni Türkiye, Avrupa için önemli bir fırsattır. Yeni Türkiye Avrupa’nın önemli bir seçeneğidir, çıkış yoludur. Avrupa’nın dünyaya, doğuya ve Müslümanlara açılan yegâne sağlam kapısıdır” şeklinde konuştu.
Mısır’da halkın oylarıyla iktidara gelen yönetimin askeri bir darbeyle devrildiğini ifade eden Erdoğan, “Sadece darbe yapmakla kalmadılar, binlerce masum insanı katlettiler. Herkes sustu. Herkes sırtını döndü. Darbeyi görmezden geldiler. Akan kanı görmezden geldiler. Masumların feryadını duymazdan geldiler. Tüm dünyanın üç maymunu oynadığı bir dönemde biz çıktık darbeye darbe, katliama katliam, zalime de zalim dedik. Avrupa’nın kendi değerlerini ayaklar altına alarak susmasına rağmen biz yüreklice çıktık ve hakkı savunduk. Diğer yandan Suriye; 4 yıldır zalim bir rejim kendi halkını adeta koyun boğazlar gibi boğazlıyor. 200 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Masum çocuklar annelerinin kucaklarında hayata gözlerini yumdu. O tertemiz, iffetli kadınlar alçak bir rejimin haydutları tarafından, teeddüp ediyorum, tecavüze uğradılar. Bu insanlık dramı karşısında maalesef çoğunluk yine susmayı tercih etti. Batı sustu, dünya sustu, tarihin en büyük trajedilerinden birine gözlerini yumdu. Ama biz susmadık. Biz gözlerimizi yummadık. Biz kardeşlerimize sırtımızı dönmedik. Suriye’den gelen 1 milyona yakın sığınmacıya vatanımızın kapılarını açtık, ekmeğimizi onlarla paylaştık. Halen paylaşmaya devam ediyoruz. Suriye’deki hak mücadelesini, insanlık mücadelesini var gücümüzle savunduk, savunmaya devam ediyoruz. Öbür taraftan Filistin. Neredeyse bir asırdır Filistin topraklarında devam eden zulme sesini en çok yükselten, Filistin davasını en güçlü şekilde destekleyen yine bizler olduk” dedi.
(İHA)