Dünyanın dört bir yanından gelen eşcinseller Avusturya’nın başkenti Viyana’da bu yıl 19’uncusu düzenlenen Gökkuşağı Yürüyüşü’nde bir araya geldi.
Eşcinsellerin birbirleri ile evlenmelerine kanunen izin verilen Avusturya’da bir araya gelen eşcinseller Viyana’daki Ring caddesinde yürüyüş düzenlediler. Yürüyüş öncesi basın bildirisi yayınlayan eşcinsellerin Viyana başkanı Cristoph Högl, ”Tüm insanların artık bizi anlayışla karşılamalarının zamanı geldi. Dünyanın birçok ülkesinde arkadaşlarımız şiddete ve ağır cezalara maruz kalıyorlar. Bunlara bir son verilmeli” şeklinde konuştu ve Avusturya hükümetine yardımlarından dolayı teşekkür etti.
Avusturya’da 1996’dan beri gerçekleşen ve bu yıl 19’uncusu düzenlenen yürüyüşte bir araya gelen eşcinseller ilginç kıyafetleri ve danslarıyla doyasıya eğlendi. Yaşam biçimlerine uygun olarak yaşayabilmek için isteklerini duyurmaya çalışan eşcinsellerin düzenlediği yürüyüşe 100 binden fazla insanın katıldığı bildirildi. Viyana Eyalet Parlamentosu önünden başlayan yürüyüş, Ring Caddesi’ne kadar devam etti ve Viyana Eyalet Parlamentosu önünde son buldu. Yürüyüşten sonra Viyana Eyalet Parlamento önünde müzikli eğlence düzenlendi. Eğlencede 2014 Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan Avusturyalı şarkıcı Conchita Wurst’un kılığına giren bir eşcinsel de motorlu gruba eşlik etti.
Öte yandan tören sonrası Ring Caddesi’ndeki birçok noktanın çöp yığınına döndüğü ve Viyana temizlik işçilerinin ve iş makinelerinin etkinlik sonrası caddeleri temizlediği görüldü.
(İHA)