El Cezire'nin Beyrut bürosunda çalışırken, Suriye haberlerinin taraflı olduğu gerekçesiyle istifa eden Musa Ahmed'in anlattıkları tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Reuters'a konuşan Ahmed, El Cezire'nin Suriye'de yaşanan olaylara dair yaptığı haberlerin, muhabirlerin aktardıklarına değil, editörlerin kendi görüşlerine göre yapıldığını söyledi.

Kanalda yayınlanan görüntülerin de montaj olduğunu belirten Ahmed, "Gerçekler, El Cezire'nin anlattığından tamamen farklı" diye konuştu.

El Cezire'nin bazı editörlerinin düşüncelerinin, sözde gerçekmiş gibi sunulduğunu söyleyen Ahmed, "Gerçekleri bu kadar gizlediğimiz için üzgünüm" dedi.

İLK İTİRAF HAŞİM'DEN GELMİŞTİ
Kanaldan bir süre önce istifa eden Ali Haşim de Suriye'de olayların başladığı ilk günlerde, Lübnan sınırından ülkeye sızan silahlı birlikler gördüğünü ancak kanalın bu görüntüleri yayınlamayı reddettiğini anlatmıştı.

El Cezire televizyonu bu /_np/7515/16297515.jpgdönemde, Suriye'de barışçıl gösteriler düzenleyen protestoculara, ordunun ateş açtığını duyuruyordu.

Haşim, Katar Emiri'nin Devlet Başkanı Beşar Esad'a reform yapması için rüşvet teklif ettiği gerekçesiyle Suriye'den kovulduğuna yönelik iddiaların ortaya atılmasından sonra, kanalın yayın politikasında ciddi bir değişim olduğunu belirtmişti.

ÇALIŞANLAR RAHATSIZ
Lübnan'da yayımlanan El Akbar gazetesi, kısa bir süre önce Esad yanlısı bazı hackerların El Cezire'nin bilgisiyar ağına sızdığını ve bazı ilginç yazışmaları deşifre ettiğini bildirmişti.

Bu yazışmalarda, kanal çalışanı olduğu düşünülen kişilerin arasında yayın politikasının yanlılığından duyulan rahatsızlık belli oluyordu.

Ayrıca çalışanlar, El Cezire'yi Bahreyn'de yaşanan isyanı görmezden gelmekle suçluyor.