Suriye'nin First Lady'si Esma Esad, gerginliğin had safhada olduğu karanlık Orta Doğu topraklarında var olan algıyı değiştirmek, bölgede laikliği, barışı ve huzuru sağlamak için çok çabaladı. Yabancı basının kendisini 'çölde açan gül' olarak adlandırdığı Esma Esad, dikta rejiminin gölgesinde uyuyan bölge halkını uyandıramadı.
RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA

Zevkine düşkünlüğü ile tanınan ve zaman zaman bu yönüyle eleştiri oklarının hedefi olan Esma Esad için Rus medyası tarafından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yaklaşan 14 Şubat sevgliler gününe ülke dışında girmek istediği öne sürülen Suriye'nin First Lady'si ilk tercihinin Rusya olduğu belirtildi.
BATI KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEDİ

Esma Esad, alışılagelmiş doğu kültüründeki kadın portresine uymayan yapısıyla dikkat çekiyor. Ürdün kraliçesiyle şıklık ve zarafet yarışında olan Esad, belirli markalardan giyiniyor, gösterişsiz fakat uzun boyunu, düzgün vücut hatlarını ve zarafetini vurgulayacak kıyafetler seçiyor. Londra'da büyümüş ve eğitim almış olması sebebiyle Batı kültürünü benimsemiş bir kadın Esma Esad...
ÇOCUKLARINI ÖRNEK OLARAK YETİŞTİRİYOR

İngiltere'de kadının toplumdaki yerinin verdiği bilinçle büyüdüğü için de kendine güvenen, güçlü bir duruşu var. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde bu günün güçlü First Lady'si ortaya çıkıyor. Ülkesini modernleştirmek için yaptığı tüm çalışmalarının yanı sıra ailesini de ihmal etmeyen Esma Esad, 3 çocuk annesi... Çocuklarına olan bağlılığıyla da tanınan First Lady, onları çağdaş düşünce yapısı ve dürüstlükleriyle idealindeki Suriye gençliğine örnek olacak şekilde yetiştiriyor.