Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin başkent Lefkoşa’da yaptığı araçlı eylemde Meclis binasına tazyikli süt sıkıldı, yumurta atıldı.
Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Lefkoşa’da Meclis önünde eylem yaptı. Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, konuşmasında bütüncül bir tarım politikası istediklerini vurguladı. Geceyi de Meclis önünde geçireceklerini belirten eylemciler, yetkili bir kişinin kendileriyle görüşmeye gelmemesi halinde Meclis’e gireceklerini belirtti. Eylemcilerin kapıları zorlamasının ardından polis, eylemin şiddetinin artması halinde zor kullanacağı uyarısında bulundu. Eylem sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın posteri ve “Bizi çirkin siyasetçilerden kurtar” yazılı pankart açıldı.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun birlik yönetim kurulunda mecliste yaptığı toplantının ardından anlaşmanın sağlanmaması sonucu eylem devam etti. Meclis önüne bir de traktör getiren protestocular, eylemlerini sürdüreceklerini bildirdiler.
(İHA)