İngiltere’nin Colchester kentindeki zengin bir mahallede ev partisi olduğu Facebook ve Twitter’dan duyuruldu.
100 kişinin davetli olduğu partiyi sosyal medya aracılığıyla öğrenen gençler eve akın etti. Çıkan kargaşada 17 yaşındaki Jay Whiston bıçaklanarak öldürüldü.
ARKADAŞINI KORUMAK İSTERKEN BIÇAKLANDI
Facebook’tan : “Colchester’da dev parti ve herkes davetli! Mesajıyla duyurulan partide misafir sayısı birdenbire 200’e çıktı. Eve sonradan gelen bir grup davetlileri rahatsız etmeye başladı.
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Whiston kendisine sataşan gençlerden biriyle kavga eden arkadaşını korurken saldırıya uğradı.
BİR ANNENİN YAŞAYABİLECEĞİ EN BÜYÜK KABUS
Karnından aldığı bıçak yarası sonucu hayata veda eden Whiston’ın annesi  Caroline Shearer yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi:
“Jay şiddetten nefret ederdi. Partiye gelen bir grup arkadaşlarının cep telefonlarını almaya kalkmış. O da arkadaşlarını korumak istemiş ve öne çıkıp grubu partiden kovmuş.
O herkes tarafından sevilen harika bir çocuktu. Haksızlığa her zaman karşı çıkardı. Hayatı boyunca hiç düşmanı olmamıştı.
Bir annenin yaşayabileceği en büyük kabusu yaşıyorum.”
Konuyla ilgili basına çıklama yapan polis şefi Ed Wells cinayetle ilgisi olduğu sanılan 4 kişinin göz altına alındığını söyledi.