Dünya’nın çeşitli ülkelerinden kadınları bir araya getirip, kaynaşmalarını sağlayan ve merkezi Trabzon’da olan Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği, bu yıl ki sergisini Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Buğday Cami’nde gerçekleştirdi.



Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Gazimağusa Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen sergi 1 Mayıs tarihine kadar da devam edecek.

Serginin açılışını Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp yaparken, açılış sırasında kısa birer de konuşma yapıldı.




Femin Art Genel Başkanı Şükran Üst, konuşmasında açılışına katılan sanatseverlere öncelikle teşekkür ettiğini bildirirken, Kıbrıs’a Trabzon’dan geldiklerini ve gelirken de beraberlerinde Türkiye’nin 10 farklı ilinden 46 sanatçıları getirdiklerini kıbrıslı ressamlarla birlikte 60 kadın sanatçının 70  eseri ile bu sergiyi oluşturduklarıunı söyledi.

Kendilerinin buraya gelmelerinde yardımı dokunanlara teşekkürlerini de dile getiren Şükran Üst, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’e de ayrıca teşekkür etti.



Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ise yaptığı konuşmada, Gazimağusa’ya gelerek kendilerini onurlandıran Femin Art’a tüm Gazimağusalı’lar adına teşekkür etti.

Resimlerde yeteneğin ve duyguların hâkim olduğuna da vurgu yapan Oktay Kayalp, en önemlisinin de Femin Art’la bu birlikteliğin yaşanmış olması olduğunun altını çizdi. İleri de Femin Art’la böyle güzel etkinlikler yapmak istediklerine vurgu yapan Kayalp, katılımcılara da teşekkürlerini iletti.



Şükran Üst,  Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp'ın kadınlar ve gençler için yeni kültür projeleri olduğunu Femin & art kadın sanatçılar deneği olarak bizlerde bu sergideki eserlerimizi belediyenize bağışlayarak femin & art dünya kadın sanatçılar müzesinin oluşumuna katkı yapmak istiyoruz dedi.Tüm katılımcılar bu güzel oluşuma seve seve eserlerini bırakacağını söylediler.Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp Gazimağusalı’lar adına teşekkür etti.Femin & art artık bundan sonra yeni bir misyondaha yüklenerek bundan sonra gidecekleri şehirlerde müzelerin oluşumuna katkı için eserlerini birakacak...