Müzelerdeki paha biçilemez eserler, eskiden beri ayakta olan yapıtları ve ilginç tarihi ile herkesi içine çeken bu ülkenin en ünlü yapıtı ise Paris’ te bulunan Eyfel Kulesi’dir. Yapımı 2 yıl süren ağırlığı 10 bin ton olan bu dev yapıt yılda ortalama 2 milyon turist çekiyor. Tabi bunun yanında eski ve kaliteli üniversiteleri ve dünyanın en ünlü ve eski sanat müzesi olan Louvre müzesini de unutmamak gerekir. Ekonomisi yüksektir ve gelişmiş bir ülke olduğu söylenebilir.

Fransa Nerededir?

Fransa batı Avrupa’ da bulunan ve dünya devleri olan Almanya, İsviçre, İspanya, İtalya gibi ülkelere sınırı vardır. Eski Roma’nın üstüne kurulmuştur. 643.801 kilometrekarelik bir alana sahiptir bu nedenle Türkiye' den küçük, İspanya ve Almanya gibi ülkelerden büyüktür.

Fransa' da Garip Olan Kurallar

Bütün dünyada olduğu gibi kalıplaşmış kurallar olsa da eskiden kalma birtakım garip kuralları vardır. Örneğin yüksek hızlı trenlere salyangoz girmesi yasaktır. Bunun nedeni bir Fransız'ın 2008 yılında tren memuruna yakalanması sonucu olmuştur. Yakaladıktan sonra memur bu salyangoza da bilet kesmiştir. Bir garip kural ise tren peronda iken öpüşmek yasaktır.

Eskiden beri olan bu kuralın koyulmasının nedeni tren kalkış saatinin gecikmemesi için çalışanlar tarafından koyulmuştur. Kısacası Fransa’ da tren peronda iken öpüşmek yasal değildir. Öpüşme tren perona gelmeden önce yapılmalıdır. Diğer kuralımız ise okullardan geliyor. Fransa’da okullarda sınırsız ketçap kullanımı yasaktır. Bunun nedeni ise yetkililerin sağlıklı beslenmeye teşvik amacı ile getirildi.

Fransa Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Sıra geldi bu aşk ve sanat cenneti olan ülkenin vatandaşlığını almaya. Öncelikle gereken evraklarla başlayalım. Size gerekli olan evraklar:

  • Kimlik fotokopisi
  • Dilekçe: Adres ve telefon bilgilerinizin yer alması gerekiyor
  • Oturma Kartınızın Fotokopisi
  • Pasaport fotokopisi
  • Harç bedeli

Fransa Vatandaşlık Başvurusu

Bu evrakları hazırladığımıza göre sırada Fransa vatandaşlık başvurusuna. İlk olarak 2 adet güncel tarihli ve imzalı başvuru formu. Tam adınızın olduğu adres beyanı. Başvuracak kişinin kimlik fotokopisi. Fransa tercümeli doğum belgesi. Eşlerinin her birinin idari birim veya konsolostaki imzaladığı yeminli ifade. Mortgage sözleşmesi, ortak vergi bildirimi, çocukların doğum belgeleri ve evliliğinizi ispat eden herhangi bir belge. Sırada size lazım olan şeylerden birisi iyi Fransızca konuşuyor olabilmeniz ve Fransızca diploma veya Fransızca dil sertifikası. Yaşadığı her yer de sicil kaydının temiz olması gerekiyor. Finansal durumunuzu belgeler ile belirtmeniz gerekir. Başvurunuzda, emniyet belediye yetkilileri ve diğer hükümete ait idari departmanlar tarafından değerlendirilmeye alınır ve emniyet tarafından görüşmeye alınırsınız. Eğer başvurunuz tam olur ve kabul edilirse ulusal kimlik ve Fransa pasaportu size verilir, bundan sonra bir Fransa vatandaşlığınız olur.

Kaynak: https://songiris.net/