Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından IFA 2012, teknoloji alanının önde gelen üreticilerini Berlin’de buluşturuyor. Fuarda televizyon, tablet, bilgisayar ve cep telefonu alanında yeni nesil ürünlerini tanıtacak olan global devlerden gelen ilk sinyallere bakıldığında daha kaliteli ekranlar, daha akıllı cep telefonları ve birçok özelliği tek cihaza sığdıran hibrid modellerin sergilenmesi bekleniyor. Bu arada firmaların tanıtacağı ürünler arasındaki 64, 128 GB’lık mini SD kartlar sayesinde akıllı telefonların içine onlarca film sığdırmak, binlerce müzik parçasını yüklemek mümkün olacak. İşte IFA 2012’de tanıtılacak olan ürünlerden bir kaçı...

Güney Koreli LG firması bu yıl fuarda ekran ve telefon tarafında iddialı ürünlerini tanıtacak. Bunlardan EA93 ve EA83 serisi monitörlerin kendi sınıfında en yüksek çözünürlükte ekran kalitesini yakaladığı belirtiliyor. 2560x1440 piksellik görüntü sağlayan monitörler 21:9 ekrana sahip.

Firmanın Optimus L9 serisi akıllı telefon kategorisindeki cep modeli ise 4.7 inch ekranlı ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich işlemciye sahip olacak. 4 GB’lık hafıza kapasiteli ürün 5 MP kamera, LED flaş, çift kamera özellikleriyle geliyor. Cihazdaki Qtranslator uygulaması ise yazı karakterlerini otomatik olarak algılayarak 44 farklı dilden çeviri yapılmasına aracılık ediyor.