Suriye’deki savaştan kaçarak Yunanistan’a sığınan görme engelli Cihan, Lavrio Kampı’nda çocuklarıyla birlikte hayata tutunmaya çalışıyor.
Yaşanan iç savaş sonrası binlerce insanın hayatını kaybettiği Suriye’den teknede kaçan ve Yunanistan kıyılarında bulunarak Lavrio Kampı’na yerleştirilen görme engelli Cihan ve oğlu Ahmed yaşama tutunmaya çalışıyor. Görme engelli olan ve retina nakli yapılması gereken Cihan, kamptaki günlük hayatını ancak oğlu Ahmed’in kendisine eşlik etmesi sayesinde devam ettirebiliyor. Annesini koruyan ve ona yardımcı olan Ahmed annesiyle birlikte birçok Suriyeli gibi kampta yaşıyor.
Cihan sığınmacı olarak geldikleri Yunanistan’da sağlığının kötü olduğunu belirterek, “Sağlığım kötü durumda, bu yüzden çocuğumu büyütmekte zorlanıyorum. Herhangi bir yere yardım almadan gidemiyorum. Eskiden eşim bana yardım edebiliyordu. Buradaki görevlilerden baston istedim fakat onlar bastonla dahi yürüyemeyeceğimi söyledi” dedi.

"ÇOCUKLARIMI KURTARDIĞIMI DÜŞÜNDÜM"
Kaçak bir botla Yunanistan’a geldiklerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldıklarını kaydeden Cihan, “O zamanlar çocuklarımı bir savaş ülkesinden kurtardığımı düşündüm. Nereye gittiğimizi bilmiyorduk. Yiyecek ve içeceğimiz yoktu. Bir şişe meyve suyumuz vardı ve saatte bir çocuklarıma yudumla veriyordum” dedi.
Yunanistan’a geldikten sonra halen belirli sıkıntılar yaşadıklarını belirten Cihan, “Üzgünüm, çünkü buraya insanların bize yardım etmesi için geliyoruz. Eğer kötü şeyler olmasını isteseydik ülkemizde kalırdık. Buraya daha iyi bir hayata sahip olmak için geldik” dedi.
(İHA)