Kutsal topraklara giden hacı adaylarının ilk durağı Medine’deki günleri sona eriyor. Mekke’ye gitmeye hazırlanan hacı adaylarında heyecan artıyor.
Pazar günü Hac vazifesi için Mekke’ye geçecek olan Türk Hacı adayları Medine şehrinde bulunan ve kutsal olarak kabul edilen mekânlara ziyaretlerini sıklaştırdı. Mescid-i Nebevi ziyaretinin yanı sıra bir çok kutsal mekânlara ziyaretler gerçekleştiren hacı adayları kendilerini Mekke’nin atmosferine hazırlıyor.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Hizmet Turizm Kafile Başkanı İsmail Bulut, hacı adaylarının Medine Şehrindeki son ziyaret mekânları hakkında bilgi verdi. Hac için kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarından Necmettin Türkoğlu ve Perihan Atbakan duygularını gazetecilerle paylaştı.

TÜRK HACILARI GENÇLEŞİYOR
Türk hacı adaylarına refakat eden Hizmet Turizm Kafile Başkanı İsmail Bulut, hacıların yaş oranlarının önceki yıllara göre düştüğünü belirterek, “Türkiye’de insanlar artık daha genç yaşlarda hac ve umre ibadetlerini yapıyor. İbadetlerin ve ziyaret programlarının yoğunluğu nedeni ile daha genç yaşta buraya gelenler daha rahat bu görevlerini yerine getirebiliyor. Hac ve umre kayıtlarına başvuruların arttığını görüyoruz. Ülkemizden artık her bütçeden insanımız buralara geliyor, biz de kendilerine en iyi şekilde hizmet ederek onları memnun etmek gayesindeyiz” dedi.

KUTSAL TOPRAKLARA GELMEDEN ARAŞTIRMA YAPIN
İlk kez hacca geldiğini belirten genç yaştaki hacı adayları ise ibadetleri daha sağlıklı yapabilmek için vakit kaybetmeden kutsal topraklara gelmek istediklerini belirterek, “İnsanlar buraya gelmeden önce muhakkak araştırma yapsınlar. Burada zaman çok hızlı ilerliyor ve katıldığınız hac ve umre gruplarında yoğun bir programınız oluyor. Hacı adayları ve bu toprakları ziyaret edecek olanlar hazırlıklı gelirse bu onlar çok daha yararlı olacaktır” diye konuştu.
(İHA)