Huffington Post'un haberine göre, ABD'de gazlı içecek sektörü satışlarında büyük bir düşüş gözlendiği açıklandı. IBISWorld'da açıklanan verilere göre ABD'de 2004 yılında gazlı içecek tüketimi kişi başı 174 litre iken, bu miktar 2014 yılında 143 litreye geriledi. 2018 yılında ise yıllık 136 litreye düşeceği öngörülüyor. 
KÂRLILIKDA AZALMA 
Gazlı içecek sektöründeki satışlardaki bu düşüş elbette sektörün devlerini de etkiledi. İçecek sektörünün en büyük şirketi Coca Cola Co. geçtiğimiz yılın son çeyreğinde kârının yüzde 3 gerilediğini açıkladı. ABD halkının gazlı içecek kullanımını giderek azaltmasıyla şirket gelirlerinin önümüzdeki dönemlerde daha da düşeceği ifade ediliyor. 

AMERİKALILAR BİLİNÇLENDİ
Şeker oranı ve kansere yol açan katkı maddelerinin fazla olduğunu düşünen ABD'liler, gazlı içecek tüketim alışkanlıklarını terk ediyor. Bu tarz içeceklerin şeker hastalığı ve obeziteye yol açtığı yönündeki kampanyalar da halkı caydırmak için etkili oldu. Amerikalılar artık kola yerine su ve bitki çayları gibi daha sağlıklı ürünleri tercih ediyor. 

SEKTÖR YENİ ARAYIŞLAR İÇİNDE
Bu durum meşrubat markalarını da bir dizi yeni önlemler almaya itti. Sektörün bir diğer devi Pepsi Co. içecek departmanını ayrı bir şirket haline getirip daha kârlı olan çerez sektörüne yoğunlaşmayı planlıyor. Coca Cola da insanların şeker oranını kendilerinin belirleyeceği 'kendi Cola'nı kendin yap' gibi çeşitli formüller peşinde. Ayrıca insanların suya yönelmelerini fırsat bilen şirketler meyveli veya çeşitli aromalı sular üretmeye başladı bile. (Habertürk)