The New York Post gazetesinin sayfalarına yansıyan habere göre; Olay Jackson bölgesindeki Charles Egeler Kabul ve Rehberlik Merkezi’nde yaşandı.
Aşçı olduğu belirtilen şahsın Çarşamba günü 19:00’dan sonra hapishanenin yiyecek soğutma bölümünde mahkûmla seks yaparken basıldığı öğrenildi.
Hapishane yetkilisi, Michigan Live sitesine verdiği demeçte, şahsın kendini şantaja açık bir hale getirdiğini söyleyerek, kovulmasının gerekliliğine dikkat çekti.
Christ Gautz, konuya ilişkin şunları söyledi: “Kendizini o duruma koyun. Kendinizi tehlikeye atıyorsunuz. Kendinizi şantaja açık hale getiriyorsunuz. Ailenizin hayatı tehlikeye giriyor. Bunu yaptığınız anda, mahkûm sizin üzerinizde bir iktidar kuruyor.”

Gautz, Trinity Services Group bünyesinde çalışan kadının hapis cezası alabileceğini fakat bunun Michigan polisine bağlı olduğunu ifade etti.

Detroit Fress Press, haberlerde adı anılmayan kadının 40 yaşında soygun suçundan 15 yıl hapse mahkûm edilen bir tutukluyla birlikte olduğunu yazdı.
Aynı şirkette çalışan bir işçinin yine hapishanenin aynı bölümünde Eylül ayında bir mahkûmla öpüşürken yakalandığı öğrenildi. Soruşturma sonucunda o şahsın da hapishaneye ayak basması yasaklandı.