İtalya’nın Abbruzzo bölgesindeki Tagliacozzo kazasında bir havai fişek fabrikasında meydana gelen 3 patlama sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişiye ise henüz ulaşılamadı.
Aquila kenti yakınlarındaki Paolelli Fabrikası’nda patlamalar sırasında 8 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Aralarında fabrika sahibinin de bulunduğu 4 yönetici yaralı olarak kurtulurken, yanmış olarak bulunan üç cesetten birinin fabrika sahibinin oğlu Valerio Paolelli, diğerlerinin ise fabrika çalışanları Antonio Morsani ile Antonello D’Ambrosio olduğu düşünülüyor. Cesetlerden birine "kazamat" denilen patlamalara dirençli yapıda, bir diğerine ise tamamen yerle bir olan laboratuarda ulaşıldığı bildirildi.
İtfaiye ekiplerinin ve Orman Koruma ekiplerinin müdahale ettiği yangında daha fazla patlama olmasının ve yangının yakındaki ormana sıçramasının önlenmesi için çalışılıyor.
Patlamalardan birine tanıklık ettiği öğrenilen Tagliacozzo Belediye Başkanı Maurizio di Marco "Bombardıman gibiydi" ifadesinde bulunurken, patlamanın etkisiyle kilometrelerce ötesindeki evlerin sallandığını belirten görgü tanıkları önce deprem olduğunu zannettiklerini ancak çıkan gri dumanlar ile bir patlama olduğunu anladıklarını belirttiler.
(İHA)