Süperman'in yaratıcıları Jerry Siegel ile Joe Shuster'e 70 yıl önce verilen 130 dolarlık çek, açık artırmayla satışa çıkarıldı.

DC Comics şirketi, Kripton gezegeninden gelen Süperman'in tüm telif haklarını almak için Siegel ve Shuster'e çekle ödeme yapmıştı.

ComicConnect.com ve Metropolis Collectibles üst yöneticisi Stephen Fishler, 26 Mart'ta 1 dolarla başlayan açık artırmada teklifin kısa sürede 20 bin dolara yükseldiğini söyledi.

Fishler, süper kahramanların altın çağının başlangıcını simgeleyen çek için açık artırmanın 16 Nisan'da sona ereceğini belirtti.

Superman'in ilk sayısı

'HER ŞEY O ÇEKLE BAŞLADI'
130 dolarlık çekin milyarlarca dolarlık bir sanayi yarattığına işaret eden Fishler, "Eğer DC Comics, bu çeki yazmasaydı Süperman ile başlayan süper kahraman fikri ortaya çıkmayacaktı ve biz, Batman, X-men ve Örümcek Adam gibi kahramanlardan mahrum kalacaktık" dedi.

Siegel ve Shuster'in 1930'ların başlarında henüz lise öğrencisi iken çizmeye başladığı Süperman'in maceraları, ilk kez Nisan 1938'de "Action Comics"in ilk sayısında yayımlanmıştı.

38 yıl boyunca bir çekmecede saklandıktan sonra 1970'li yıllarda ortaya çıkan çek, elden ele geçmişti.