Fransa’da kilise saldırısını gerçekleştirerek bir papazı öldüren saldırganlardan ikincisinin 19 yaşındaki Abdel Malik Nabil Petitjean olduğu ve saldırganın yetkililerin ‘izleme listesi’nde olduğu bildirildi.
Fransa’nda silahlı 2 saldırgan, ülkenin kuzeyindeki Normandiya bölgesine bağlı Rouen kentinde bulunan bir kiliseye ayin sırasında baskın düzenlemişti. Kilisede bulunan 1 papazın boğazını keserek öldüren saldırganlar, daha sonra polis tarafından öldürülmüştü. Fransa Savcısı François Molins, dün yaptığı açıklamada saldırganlardan birinin Adel Kermiche olduğunu duyurmuştu. Fransız yetkililer, bugün ikinci saldırganın kimliğine dair resmi açıklama yaptı. Diğer saldırganın 19 yaşındaki Abdel Malik Nabil Petitjean olduğu kaydedildi. Saldırganın kimliğinin, DNA testi sonucu tespit edildiği bildirildi. Öte yandan, Petitjean’ın isminin yetkililerin ‘izleme listesi’nde yer aldığı bildirildi.
Petitjean ile kilise baskınını gerçekleştiren Adel Kermiche’nin 2 kez Suriye’ye gitmek üzereyken yakalandığı belirtilmiş, saldırganın Mart ayına kadar hapiste kaldığı ve daha sonra ev hapsine alındığı açıklanmıştı. Saldırı sırasında üzerinde elektronik pranga bulunan Kermiche’nin saldırının gerçekleştirildiği Saint-Etienne-du-Rouvray bölgesinde büyüdüğü ifade edilmişti. Saldırganın geçtiğimiz yılın Mart ayında Suriye’ye gitmek üzere olduğu sırada Münih’te yakalandığı ve Alman polisi tarafından Fransa’ya iade edildiği, Mayıs ayında da kuzeninin kimliğini kullanarak bir kez daha Suriye’ye gitmeye çalışan saldırganın önce İsviçre’ye, ardından da Türkiye’ye gittiği ve Türkiye’de yakalanarak İsviçre’ye teslim edildiği, ardından da Fransa’da tutuklandığı ifade edilmişti.
(İHA)