İngiltere'de Avrupa'da giderek yayılan krize karşı kendi önlemlerini almak için adım atmaya hazırlanıyor. İngiliz Hükümeti ve İngiltere Merkez Bankası, bankalara ve küçük işletmelere milyarlarca sterlinlik acil fon sağlamayı planlıyor.

Ülkenin mali krize sürüklenmemesi için alınacak önlemler çerçevesinde bankalara birkaç hafta içinde sunulacak yeni fonla, İngiliz bankalarının euro krizinden fazla etkilenmemelerinin ve uluslararası piyasalara yönelmemelerinin sağlanması amaçlanıyor.

İngiliz basını, Maliye Bakanı George Osborne'un dün yaptığı, Avrupa ve İngiltere'nin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en büyük ekonomik krizle karşı karşıya olduğu yönündeki açıklamasına dikkati çekti. Basın ayrıca, 2008 yılındaki ekonomik krizde de İngiltere'nin benzer bir önlem aldığını anımsattı.

Birleşik Krallık, Euro bölgesinde bulunmuyor ve kendi para birimi olan sterlini kullanıyor. Ancak Euro bölgesiyle yakın ticari ilişkileri olan İngiltere, bu bölgedeki borç krizinden olumsuz etkileniyor.

İngiliz ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinin yanı sıra, bu yılın ilk çeyreğinde de daralması, ülkenin Nisan ayında yeniden resesyona girmesine neden olmuştu.