Türkiye'nin terör odaklarına karşı açtığı savaş İngilizleri rahatsız etti. Kurulan koalisyonun IŞİD'e karşı çabalarının başarısız olduğu yolundaki kaygıların artmakta olduğu bir dönemden geçildiği söylenen yazıda, hafta sonunda İncirlik'e 6 Amerikan uçağının gelişi bir dönüm noktasının habercisi olarak görülebileceğini yazdı. Son istihbarat raporlarına göre, IŞİD, ABD'nin geçen Ağustos'ta hava operasyonlarına başlamasından sonra Irak ve Suriye'de hâkimiyetindeki toprakları genişlettiğini ifade edilen yazıda, "Ancak Türkiye'nin, koalisyonun hava saldırılarına gecikmiş desteğinin oyun değiştirici olabileceğine ilişkin umutlar, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Kürtlerle savaşı yeniden başlatma kararıyla ciddi ölçüde sekteye uğradı" denildi.

Terör örgütü değil Kürtlerle savaşıyor imajı veriliyor
Türkiye'de teröre karşı sergilenen sağlam duruş ve savunma politikasını savaş olarak nitelendiren Daily Telegraph, Türkiye'nin PKK mücadelesini Türklerle Kürtler'in 1984-2013 yılları arasında savaşı olarak gördü. Türkiye'nin yeni bir iç savaşa sürüklenmekte olduğuna iddia edilen yazıda bu durumun koalisyonun IŞİD'le mücadelesine olumsuz etkileri olacağı ileri sürüldü.
Türkiye'nin terör odaklarına karşı açtığı topyekün savaşı, Suriye'de 3'üncü bir savaş olarak nitelendiren yazıda, "Türkiye'nin müdahalesinden önce, Suriye'de iki savaş vardı. Biri Esad rejimine karşı, biri de IŞİD'e karşı. Türkiye'nin Kürtler'e saldırısı üçüncü bir savaş ve zaten şaşırtıcı derecede karmaşık olan bir savaş arenasında yeni bir komplikasyon" değerlendirmesi yapıldı.

Yazıda dikkat çeken diğer bir bölüm şöyle:
ABD uçakları Kürtlere yardım etsin
"Batı ve müttefikleri açısından Türklerin Kürtlerle savaşının yeniden başlaması birkaç nedenle fayda sağlamayan bir şey. Kürt gruplar içindeki en savaşçı örgüt olan PKK, ABD ve diğer batılı güçler tarafından haklı bir şekilde terör örgütü olarak niteleniyor. Ancak PKK, IŞİD'e karşı en etkili savaşçılar olan Suriye merkezli gruplarla yakın ilişki içinde. Yeni gelen Amerikan uçaklarının Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan Kürtlere destek sağlaması bekleniyor. PKK bu yüzden, Ankara'yı IŞİD'deki müttefiklerini korumak için Kürt mevzilerini bombalamakla suçluyor."

"Hiçbir hükümet bunu kabul etmez"
İngilizler, Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonları savaş olarak nitelendirirken Başbakan Ahmet Davutoğlu İngiliz yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada; Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele ettiğini vurgulandı. Davutoğlu, "Eğer El Kaide İngiltere'ye saldırırsa, bunun İngiltere ile El Kaide arasında savaş olduğunu söyleyemezsiniz. Bu bir terör saldırısıdır. Hiçbir hükümet, ne Avrupalı, ne de Amerikalı demokratik hükümetler, halkı meşru bir hükümete karşı başkaldırıya çağıran bir gruba müsamaha göstermez" ifadelerini kullandı.