İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington, gelecek yıl Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde ilerleme kaydedilmesi için kararlı olduklarını belirterek, "İrlanda'nın dönem başkanlığında Türkiye ile yeni bir müzakere başlığının açılmasına yönelik isteğini destekliyoruz" dedi.

Lidington, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı bilgilendirme toplantısında, Brüksel'de katıldığı konsey toplantısının ardından ülkesinin AB'nin genişleme politikasına ilişkin görüşlerini açıkladı.

İngiltere'nin, Türkiye, Batı Balkanlar, İzlanda'yı da kapsayan AB genişlemesinin güçlü destekçisi olduğunu belirten Lidington, "Genişleme, AB için iyi bir şey ve AB'nin en ulaştığı en büyük şeylerden biri" diye konuştu.

Genişlemenin, Avrupa'da güvenlik ve refahın sağlanmasındaki önemini vurgulayan Lidington, birliğe yeni üyeler alınmasının güvenliği, istikrarı ve refahı teşvik edeceğini kaydetti.

Konuşmasında İngiltere'nin, Türkiye'nin AB üyeliğine bağlılığını da vurgulayan David Lidington, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin AB üyeliğinin, Avrupa'nın güvenlik ve refahına katkısı olacağına güçlü şekilde inanıyoruz. AB, Türkiye'deki reformların en güçlü manivelası olmaya devam etmektedir. 2013'te Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde ciddi ilerleme kaydedilmesi için kararlıyız. İrlanda'nın dönem başkanlığında Türkiye ile yeni bir müzakere başlığının açılmasına yönelik isteğini destekliyoruz."

İrlanda, 1 Ocak 2013'te AB dönem başkanlığını Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden devralacak.