Haaretz gazetesi, internette yayımlanan aylık Intelligence Online dergisine dayandırdığı haberinde, bu ölümlerden yalnızca ikisinin kamuoyuna duyurulduğunu öne sürdü.

Adları açıklanan İranlılardan Holan Rıza Kasemi zırhlı bir birliğin komutanıydı. Albay rütbesindeki Muhammed Ali Musavi ise Ahvaz şehrindeki komando alayına komutanlık ediyordu.

DİNİ LİDERİN VEKİLİ
Habere göre açıklanmayan ölümler arasında en önde gelenlerden biri Devrim Muhafızları komuta kademesinde dini lider Ali Hamaney'i temsil eden General Ahmet Mansuriydi.

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Mansuri'nin "şüpheli" ölümünden kısa bir süre sonra Nedcef Ali Hiralli ve Nassif Pur adlı iki albayın da trafik kazasında öldükleri iddia edildi.

HUSUMET SONUCU MU ÖLDÜRÜLDÜLER?
Intelligence Online, Devrim Muhafızları'nın İran'ın yeraltı ekonomisini kontrol ettiğini ve ölümlerin de bu konuda yaşanan bir husumetin sonucu olabileceğini ileri sürdü.

Öte yandan, İran, 2009 yılından bu yana, nükleer araştırmalar yapan dört bilim insanına düzenlenen saldırılarla sarsılmıştı. Tahran yönetimi, suikastların arkasında İsrail'in olduğunu ileri sürmüştü.