İran, 22 yıl önce başlayan ve 8 yıl devam eden İran-Irak Savaşı'nın yıl dönümü münasebetiyle başkent Tahran'da düzenlenen askeri geçit töreninde gövde gösterisi yaptı.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, askeri erkan ve üst düzey siyasilerin izlediği törende; askeri personelin yürüyüşünün yanı sıra tank, füze, savunma sistemleri ve askeri teçhizatın geçişleri yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Mahmud Ahmedinejad, İran'ın bugün dünya güçlerinin baskısına karşı haklarını savunmak için, bu savaşta gösterdiği "aynı ruh ve kendine güvene" sahip olduğunu söyledi.

Konuşmasında ABD'de çevrilen İslama hakaret filmine de değinen Ahmedinejad, Amerikan hükümetinin ifade özgürlüğünü bahane ederek filmi sansürlemek için bir şey yapamadığını söylemesinin bir aldatmaca olduğunu savundu.

Filmin, farklı inanışlar arasında uyuşmazlıkları körüklemek için İsrail tarafından bir komplo olarak hazırlandığını belirten Ahmedinejad, Batı'da Yahudi soykırımını eleştirmenin yasak olduğunu ancak peygamberleri aşağılamanın ifade özgürlüğü sayıldığını dile getirdi.