Clinton, dün Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında İran'a ilişkin açıklamalarda bulundu. İran'ın "endişelere cevap vermesini isteyen" Clinton, "Uluslar arası toplumun endişelerini giderecek barışçıl bir karar görmek istiyoruz. Ancak diplomatik müzakere takvimini de sınırsız değil" dedi. "İran'ın nükleer silah sahibi olmasını engellemek için tüm seçenekler masada" diyen Clinton, "İran, uluslar arası yükümlülüklerini yerine getirinceye ve nükleer programının barışçıl amaçlı olduğunu kanıtlayıncaya kadar, izolasyon ve güçlü bir baskıyla karşı karşıya kalmaya devam edecekler" ifadelerini kullandı.

CLİNTON'DAN TAÇİ'YE ÖVGÜ

Clinton ayrıca, Taçi ile görüşmesinde, ABD'nin Kosova'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yinelediğini belirterek, "Taçi, ülkesinin, Kosova halkının iradesi doğrultusunda, ABD'nin Kosova'yı içinde görmek istediği Avrupa ve Avro-Atlantik kurumlara doğru  geleceğe taşınmasına liderilk etmektedir" dedi. Kosova ve Sırbistan arasındaki diyaloga destek verdiklerini de ifade eden Clinton, iki ülkenin uyuşmazlık yaşanan konularda mutabakata varabilmesinin için, her iki ülke liderine de bir saygınlık kazandıracağını kaydetti. Taçi ise, ABD'nin Batı Balkanlar'da varlığını sürdürmesi gerekliliğine dikkat çekerek, Kosova'da hala yapılması gereken birçok reform olduğunu söyledi.

Taçi, "Kosova genç bir demokrasi. Reformlar konusunda önümüzde hala uzun bir yol var. Demokratik kurumlarımızı güçlendirmeli, ekonomiyi sağlamlaştırarak, iyi bir yönetim ve yolsuzlukla mücadelede daha büyük adımlar atmalıyız" dedi.