Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyona daha belirgin destek vermeye başlaması ve bazı kentlerde operasyonlarını artırmasından sonra gelen hakaret ve tehditler dikkati çekti. Atatürk'ün sesinden konuşmasına yer verilen görüntülerde hakaret edildi. Videoda; ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'le çekilmiş fotoğrafları yer aldı.
 
Türkiye'den katılan Türkçe ve Kürtçe konuşan militanların da katılımıyla çekildiği anlaşılan propaganda videosu yüksek prodüksiyon kalitesiyle hazırlanması fark edildi. Yayınlanan videoda güleryüzlü militanların ve çocukların görüntülerinin tercih edilerek sempati yaratılmaya çalışılması ise dikkat çekti.

 YOUTUBE VİDEOYU KALDIRDI
Milliyet'in edindiği bilgiye göre, Türkiye'deki ilgili birimler, videonun sosyal paylaşım sitesi youtube  konulduğunu bugün öğleden sonra tespit etti. Görüntüler incelemeye alınırken, vedioya Türkiye'den erişim konusunda bir engelleme yapılmadığı öğrenildi.
Videonun youtube tarafından akşam saatlerinde siteden kaldırıldığı belirtildi.