Birleşik Krallık'ta beklenen deprem yaklaşıyor. İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, ülkesinin Birleşik Krallık'tan ayrılması için yeni bir referandum hedefinde olduğunu açıkladı. Referandumda bağımsızlık yanlılarının galip geleceğine inanan Sturgeon, "Yeni bir bağımsızlık oylamasını kazanabilirim" dedi. Muhtemel referandum tarihi 2018 veya 2019. Sturgeon'un sözlerini, uluslararası haber ajansları son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

İskoç Ulusal Partisi (SNP) lideri Sturgeon, geçen hafta BBC'ye yaptığı açıklamada gelecek yıl sonbaharda ikinci kez referandum yapılmasının uygun olacağını söylemişti. İskoçya, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının 2018'de tamamlanmasını öngörüyor.

Sturgeon, geçen yıl yapılan AB referandumundan önce 'hayır' çıkması halinde bağımsızlık referandumuna gidebileceklerini ilan etmişti. 2014 yılında İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda ile birlikte oluşturduğu Birleşik Krallık'tan ayrılmayı referanduma götüren İskoçya'da, sandığa gidenler yüzde 55 'hayır' oyu vermişti.